17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleRăzbunarea albanezilor. Site-ul FRF, spart de hackeri. Ce spune Poliția Română

Răzbunarea albanezilor. Site-ul FRF, spart de hackeri. Ce spune Poliția Română

UPDATE 21,00: Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române s-a autosesizat şi va efectua cercetări în legătură cu spargerea site-ului Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pe care marţi ar fi apărut emblema Albaniei.

"Urmare a articolelor apărute în media centrală cu privire la un eventual atac cibernetic asupra site-ului Federaţiei Române de Fotbal, DCCO din cadrul Poliţiei Române s-a autosesizat şi urmează a desfăşura cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de acces neautorizat la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice", anunță un comunicat de presă al IGPR.

——————————

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a fost spart, marţi, de către hackeri şi afişa un motto al suporterilor albanezi, steagul Albaniei şi un video motivaţional. Echipa naţională de fotbal a României a pierdut, duminică, meciul cu Albania, scor 0-1, în grupele Euro 2016.

Potrivit Mediafax, hackerul s-a intitulat "nofawkX-al" şi a publicat chiar şi adresa lui de e-mail. Iată mesajul complet de pe prima pagină a site-ului frf.ro, care a fost însoţit de un video de pe Youtube cu titlul "Romania vs Albania Motivational Promo 2016":

OFFICIAL WEBSITE OF ROMANIA FOOTBALL FEDERATION

"Red And Black I Dress, Eagle On My Chest, Keep My Head Up For The Flag I Die, It's Good To Be Albanian"

Versurile reprezintă refrenul melodiei "Albanian" a formaţiei Etno Engjujt şi se traduc "În roşu şi negru mă îmbrac, un vultur am pe piept, ţin capul sus, pentru steag mor, este bine să fii albanez".

Problema nu a fost remediată până în prezent de către administratorii site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă