16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleO nouă campanie împotriva rasismului din fotbal, lansată de celebrul Ronaldinho

O nouă campanie împotriva rasismului din fotbal, lansată de celebrul Ronaldinho

Ronaldinho Gaucho, care făcuse anul acesta obiectul unor transferuri fabuloase, revine în atenția fanilor cu o campanie împotriva rasismului din fotbal. Transferat la echipa mexicană Queretaro, starul brazilian se antrenează pentru a reveni pe teren.

"Gata, suntem sătui de acest lucru (n.r. rasism). Nimeni nu este de acord, nu-mi place să vorbesc prea mult, pentru că ar trebui să vorbesc de culoarea pielii și sper că nu va mai trece mult și toate acestea vor lua sfârșit", a declarat Ronaldinho, potrivit Agerpres.

Reacția brazilianului vine mai ales după ce a simțit pe propria piele efectele rasismului din lumea fotbalistică. În ziua prezentării lui la clubul mexican a fost insultat de un fost politician, Carlos Manuel Trevino, de la Partidul Acțiunea Națională, care l-a numit "maimuță" pe o rețea de socializare.

"Ceea ce l-a revoltat pe acest personaj este lucrul care pe mine mă încântă cel mai mult: să văd un stadion arhiplin, cu foarte mulți oameni în tribune, și sper ca acest lucru să continue întregul sezon."

Referindu-se la șederea sa în Mexic, Ronaldinho, 34 de ani, consideră că a avut prea puțin timp să se antreneze, după ce a stat o perioadă lungă departe de teren. "Încet-încet, sper să ajung la un nivel înalt, pentru a putea aduce bucurie suporterilor echipei din Queretaro.Cred că în puțin timp mă voi adapta și voi putea aduce bucuria așteptată de spectatori. De când am venit nu prea am avut timp de antrenament", a spus el.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Polonia dezvăluie că rețele guvernamentale de la Varșovia au fost vizate de spionii cibernetici ruși

Polonia susține că spionii cibernetici ruși au vizat rețele guvernamentale de la VarșoviaAutoritățile poloneze susțin că un grup de hackeri ruși care are legături...

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă