25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleRomânia a învins Grecia, scor 1-0, în preliminariile Euro 2016

România a învins Grecia, scor 1-0, în preliminariile Euro 2016

Naționala României debutează, duminică de la ora 21.45, împotriva Greciei, în campania de calificare la Euro 2016. Primul meci al tricolorilor din grupa F se dispută pe stadionul Karaiskakis din Pireu, acolo unde trupa lui Pițurcă va încerca să-și ia revanșa pentru eliminarea din play-off-ul CM 2014.

Meciul Grecia – România este live text pe romanialibera.ro, de la ora 21.45

România începe campania de calificare la Campionatul European de fotbal din 2016, acolo unde vor ajunge primele 2 echipe din cele 9 grupe, plus cea mai bună de pe locul 3. Tricolorii întâlnesc Grecia pentru prima dată după play-off-ul Cupei Mondiale, de acum două luni, când au fost învinși tot de greci. Dacă atunci pe banca elenilor stătea Dos Santos, de această dată adversarul lui Victor Pițurcă va fi italianul Claudio Ranieri.

Dincolo de disputa dintre internaționalii români și greci, o luptă chiar mai importantă va fi cea a antrenorilor. Dacă Pițurcă este alături de tricolori încă din 2011, grecii încă nu au jucat niciun meci oficial cu Ranieri pe bancă. De altfel italianul este la prima expriență de acest fel, până acum el antrenând doar echipe de club. Ranieri a antrenat printre alte echipe, cluburi precum Valencia, Inter Milan, AS Monaco sau Chelsea, acolo unde l-a avut sub comanda sa pe Adrian Mutu.

Echipele probabile:

Grecia: Karnezis – Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas – Christodoulopoulos, Tachtsidis, Samaris – Salpingidis, Samaras, Mitroglou

România: Tătăruşanu – Tamaș (Luchin), Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Chipciu, B. Stancu, Maxim – Marica

Tricolorii, care aparent trec printr-o formă mai bună decât elevii lui Ranieri, își doresc revanșa în fața Greciei, după play-off-ul CM, ratat în această vară.

Grupa F de calificare la Euro 2016 este formată din echipele: Grecia, România, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe.

La aceeași oră cu meciul tricolorilor se va disputa și partida dintre Insulele Feroe – Finlanda. Tot pe 7 septembrie mai are loc meciul Ungaria – Irlanda de Nord, începând cu ora 19.00.

Cele mai citite

Donald Tusk continuă proiectul construirii unui aeroport gigant în centrul Poloniei

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat miercuri că guvernul a decis să continue construirea unui aeroport gigant în centrul ţării, care va fi gata...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă