15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Ovidiu Semenescu și Vlad Moisescu fac parte din cercuri de afaceri care...

Ovidiu Semenescu și Vlad Moisescu fac parte din cercuri de afaceri care au legătură cu deputatul Sebastian Ghiță

 

Doi dintre suspecții implicați în dosarul subcontractărilor realizate de Apa Nova au legătură directă sau indirectă cu deputatul Sebastian Ghiță, potrivit presei centrale.

 Astfel, Ovidiu Semenescu a fost, potrivit portalului Pagina de Media, președinte al Asociației Cercul Românesc, în care sunt membri, printre alții, Vlad Moisescu (foto), de asemenea cercetat în acest dosar, Silvian Ionescu și omul de afaceri Horia Simu, aflat în prezent în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro. În același timp, familia Semenescu deține, conform ziarului Gândul, un sfert din compania de panotaj Createlier, în care mai este acționar și Costin Ciobanu, un tânăr IT-ist din Prahova, prieten cu deputatul PSD Vlad Cosma, care a recunoscut, la rândul său, că este „bun prieten cu Sebastian Ghiță”.

Ovidiu Semenescu a făcut parte dintr-un grup de investitori care a cumpărat compania de panotaj Euromedia, după cum a relatat Pagina de media, a finanțat canalul tv de business Money.ro și site-ul stireazilei.ro. și a fost consilier al Apa Nova. Surse politice au arătat pentru Gândul că, în campania electorală pentru prezidențiale de anul trecut, Klaus Iohannis a avut o bună vizibilitate stradală, datorită influenţei liberalului Vlad Moisescu asupra Euromedia, care i-a asigurat președintelui expunerea pe panourile amplasate pe drumurile naţionale, contra sumei de 120.000 de euro împărţită între PDL şi PNL.

După ce a fost cumpărată de grupul de investitori din care face parte și Ovidiu Semenescu, Euromedia s-ar fi instalat în Voluntari, Ilfov, într-o clădire de birouri la etajul al treilea, chiar în vecinătatea companiei 2Ktelekom, care i-a aparținut lui Sebastian Ghiță.

Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, cel de-al doilea suspect în dosarul Apa Nova, este apropiat al fostului primar al Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman. Cei doi au fost arestați preventiv o perioadă într-un dosar privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care aceştia ar fi primit „comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate. Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu sunt inculpaţi de DNA Ploiești în dosarul în care sunt acuzaţi, printre alţii, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman.

Costin Berevoianu, cel de-al treilea suspect din acest dosar, a fost consilier personal al ­primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, în 2008. ­Anterior fusese, conform site-ul ­capitalsummit.org, director general al regiei de apă din București, între 1993 și 2000, pe vremea când aceasta era deținută de stat, apoi director general adjunct la privatizata Apa Nova, între 2000 și 2001, și director general și de dezvoltare la Veolia Apă Servicii, 2001 și 2008. De asemenea, a mai activat ca director general al firmelor Gaz Sud și Grup Dezvoltare Rețele, din 2008 până în 2011. A participat, conform aceleiași surse, la negocierile cu Banca Mondială și BERD pentru finanțarea proiectelor de infrastructură din București.  

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă