6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRGheorghe Mencinicopschi: Nitraţii şi nitriţii din apă nu dispar prin fierbere şi...

Gheorghe Mencinicopschi: Nitraţii şi nitriţii din apă nu dispar prin fierbere şi pot provoca moartea sugarilor

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, joi, la emisiunea “Sub semnul întrebării” difuzată de B1 TV, că apa de la robinet nu se purifică complet prin fierbere, ci astfel se elimină doar anumiţi contaminanţi.

Acesta a precizat că nitraţii şi nitriţii nu sunt eliminaţi prin procedeul fierberii apei, acest lucru fiind unul destul de grav din moment ce sugarii au toleranţă mult mai mică la aceste substanţe decât adulţii.

“Prin fierbere, cel mult, pot fi inactivaţi contaminanţii biologici, virusuri, bacterii, ouă de paraziţi. Dar toţi contaminanţii chimici nu se distrug prin fierbere. Pentru copii dozele de nitraţi şi de nitriţi sunt mult mai mici, mai ales la sugari”, a explicat invitatul.

Gheorghe Mencinicopschi a adăugat că în anumite cazuri se poate chiar constata decesul sugarilor, dacă mamele pregătesc laptele pentru aceştia cu apă contaminată cu nitraţi sau nitriţi.

“Mămicile care se hazardează şi fac o formulă de lapte pentru un sugar cu apa de la fântăna din curte poate provoca moartea sugarului. Aceste cantităţi de nitraţi sunt suficiente uneori, poate chiar să decedeze”, a încheiat directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă