Autoritățile din Suceava anunță că peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la spital de la începutul acestui an, doar una fiind diagnosticată cu boala Lyme în urma testării, informează Agerpres.
Directorul medical al SJU Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat presei, miercuri, că 243 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat până în prezent la spital, cele mai multe fiind înregistrate în cursul lunilor mai şi iunie.
Brădăţan a recomandat ca în cazul muşcăturilor de căpuşe persoanele să evite extragerea acestora, cea mai indicată fiind prezentarea la o unitate medicală.
El a precizat că după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, pacientului i se administrează vaccin antitetanos şi este îndrumat spre Secţia de Boli Infecţioase pentru a fi luat în evidenţă şi pentru tratament de specialitate, iar în funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă este recomandată testarea pentru boala Lyme.
Brădăţan a subliniat că, în cazul în care se confirmă boala Lyme, se impune tratament specific de lungă durată.
Totodată, potrivit datelor DSP Suceava, anul trecut s-au confirmat două cazuri de boală Lyme în judeţul Suceava, iar cele mai multe cazuri de boală Lyme, respectiv 27, s-au înregistrat în anul 2013.
În acest context, primarul reales al Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea are în vedere dezinsecţia şi deratizarea în oraş, fiind prevăzuţi bani în buget la acest capitol.
”Avem bani pentru asta, dar sincer să vă spun ăştia sunt cam bani aruncaţi”, a spus primarul.