31.8 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialÎncep testele clinice pentru tratarea Ebola în Africa

Încep testele clinice pentru tratarea Ebola în Africa

Organizația internațională Medici fără Frontiere a anunțat joi că va începe trei teste clinice pentru tratarea Ebola în Vestul Africii, relatează Agerpres.

Testele, la care vor participa pacienți voluntari, încep în decembrie în două locații din Guineea și într-o a treia care urmează să fie stabilită. Rezultatele sunt așteptate până cel târziu în luna martie.

MFF a anunțat că va organiza testări ale medicamentelor antivirale Favipiravir și Brincidofovir precum și pentru două tratamente care folosesc sânge și ser sanguin de la supraviețuitorii Ebola datorită anticorpilor pe care îi conțin.

Aceste tratamente au fost alese pentru teste deoarece ar putea fi administrate pacienților de îndată ce rezultatele acestora de dovedesc a fi pozitive, a afirmat coordonatorul MFF pentru Ebola, Annick Antieres.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola a depășit pragul de 5.000, fiind înregistrați 5.160 de morți din 14.098 de cazuri, potrivit unui ultim bilanț al OMS.

Cele mai citite

Noi detalii din cazul studentului care și-a incendiat un profesor

Studentul de la Universitatea Ovidius din Constanța, care și-a incendiat un profeor de matematică, a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul este anchetat pentru...

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă