Peste 50 la sută dintre studenți își doresc să fie antreprenori, după terminarea studiilor, în loc să lucreze într-o companie, chiar și într-o funcție de conducere, arată o cercetare dată publicității miercuri. Printre principalele motive invocate de tineri se numără lipsa unui șef și punerea în practică a ideilor.
Astfel, 52% dintre studenții români și-ar dori să înceapă o afacere în următorii doi ani, iar 57% ar refuza un post de manager pentru a deveni antreprenori, arată studiul efectuat de Academia de Studii Economice București și compania Ernst&Young.
De asemenea, 38% dintre tineri spun că educația și pregătirea antreprenorială s-au îmbunătățit într-o oarecare măsură în ultimul an în universitatea lor, iar 48% dintre ei au luat contact cu profesioniști din domeniul studiat în cadrul universității.
Tinerii își doresc să pornească o afacere pe cont propriu ca să își poată pune în practică ideile, ca să nu aibă șefi și ca să își păstreze independența, mai arată studiul.
Studenții și-ar dori ca facultățile unde învață să să organizeze mai multe cursuri de educație antreprenorială, să îi învețe practic cum se gestionează o afacere și să ofere mai multe stagii de practică îm companii.
La studiu au participat 765 de tineri de la Academia de Studii Economice București, Universitatea București, Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea din Pitești, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.