32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăInvestigații România Liberă181 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecția Muncii

181 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecția Muncii

181 de persoane care munceau la negru au fost depistate de inspectorii de muncă, în controalele efectuate între 10 și 14 noiembrie, conform unui comunicat al Inspecției Muncii. În total, IM a aplicat amenzi de peste 430.000 de euro.

În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 1.609.100 de lei, din care 1.062.000 de lei pentru muncă la negru și au sancționat 458 de angajatori.

33 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional, deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale au fost înaintate 5 propuneri de cercetare penală, conform comunicatul Inspecției Muncii.

Inspectorii au sistat activitatea unui service auto din Tulcea, care nu avea autorizații pentru protecția angajaților, precum și activitatea unei firme de construcții din Vaslui.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 69 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Rusia și Ucraina au schimbat mai mulți prizonieri preoți

Rusia şi Ucraina au anunţat sâmbătă că au efectuat un schimb de prizonieri care a implicat mai mulţi preoţi, un transfer inedit de civili...

Cluj-Napoca: Mai multe persoane s-au autoevacuat după ce un incendiu violent a cuprins un bloc

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca, iar mai multe persoane s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă