13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSocialO groapă de gunoi de lângă Moscova, motiv de îngrijorare din cauza...

O groapă de gunoi de lângă Moscova, motiv de îngrijorare din cauza emanațiilor toxice

Săptămâna trecută, 57 de copii au primit îngrijiri medicale în oraşul Volokolamsk, la aproximativ 100 de kilometri vest de Moscova, după ce au acuzat ameţeli şi greţuri, asociate cu o groapă de gunoi din apropiere.

Autorităţile locale au negat însă legătura dintre emanaţiile provenite de la groapa de gunoi şi problemele medicale de care s-au plâns copiii, insistând că nivelurile anormale de monoxid de azot şi hidrogen sulfurat nu sunt dăunătoare.

Potrivit unei declaraţii online postate de Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă miercuri după-amiaza, condiţiile meteo între ora 18:00 miercuri şi ora 10:00 joi “se aşteaptă să fie nefavorabile disipării poluanţilor dăunători în atmosferă”.

În aceste condiţii, moscoviţii şi locuitorii din oraşele din zona Moscovei au fost sfătuiţi să reducă din tipul petrecut afară, să închidă ferestrele şi să îşi pornească aparatele de aer condiţionat şi filtrele de aer.

Într-un tweet postat la câteva ore după declaraţie, Ministerul citat a precizat că avertizarea sa fusese eronat publicată ca “ştire urgentă”, adăugând că vremea calmă nu necesita o avertizare de urgenţă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă