15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialInformare ANM. Cum va fi vremea în weekend

Informare ANM. Cum va fi vremea în weekend

Vremea mai caldă de la începutul perioadei va intra într-un proces de răcire, aceasta devenind normală în cea mai mare parte a țării, potrivit ANM.

Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -4…6°C la începutul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1…4°C și -6…4°C în restul zilelor, valori apropiate de mediile multianuale, în majoritatea zonelor de cultură.

Temperatura maximă a aerului va oscila între -1…9°C, pe aproape întreg teritoriul.

Temperatura minimă a aerului se va încadra între -10…3°C în cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scăzute valori fiind posibile în zonele depresionare, producându-se îngheț la sol.

Se prognozează precipitații sub formă de ploi locale, dar și mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), îndeosebi în regiunile sudice, nordice și vestice, acestea fiind însoţite de intensificări temporare ale vântului. Local, cantitățile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol.

În weekend, în zilele de 10-11 februarie, meteorologul ANM anunță și ”o evoluție diferențiată a vremii astăzi în țară: dacă în regiunile sudice ne bucurăm de temperaturi plăcute, în condiții de cer mai mult senin, cu maxime spre 10-12 grade, așa cum se întâmpla și-n Capitală, în restul țării înnorările persistă, în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei continuă ninsorile și temperaturi care vor rămâne chiar ușor negative”, potrivit Antena3.

Ninsorile se mută în sudul țării

”Din această seară, ninsorile încetează în partea de nord a țării, vremea se ameliorează. Se va înrăutăți în partea de sud a țării. În această noapte și mâine, în special, în Câmpia Română o să apară ceață persistentă, asta înseamnă că mâine nu ne mai bucurăm de temperaturi de primăvară ca astăzi, în Capitală nu așteptăm mai mult de 4-5 grade la amiază și un vânt ce va deveni moderat, care sporește senzația de rece. Pentru sudul și sud-estul țării, așteptăm să apară și precipitații începând cu dimineața zilei de duminică, continuând duminică și duminică noapte. De data aceasta vorbim de precipitații predominant sub formă de lapoviță și lapoviță și ninsoare. În județe din sudul, din estul Munteniei, dar și în Dobrogea, cu excepția litoralului, se va depune și strat de zăpadă. Sunt ninsori însoțite și de vânt, în jur de 50 km/h”, informează meteorologul ANM. 

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă