11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUPDATE FOTO S-a întors iarna. Ploaia înghețată a închis Autostrada Soarelui

UPDATE FOTO S-a întors iarna. Ploaia înghețată a închis Autostrada Soarelui

„Drumarii au intervenit noaptea trecută și intervin în continuare cu utilaje și material antiderapant, pentru a asigura un carosabil practicabil. Rugăm conducătorii auto să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă”, a anunțat pe Twitter Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

UPDATE Ploaia înghețată a închis Autostrada Soarelui

Începând cu ora 13,15, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea și Drajna (km 36+000 – km 105+000) pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie înghețată care generează apariția spontană a poleiului, a anunțat CNAIR. Fenomenul meteo de ploaie înghețată este foarte periculos, instalându-se spontan și afectând puternic siguranța circulației rutiere. Rută ocolitoare: Fundulea – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna.

UPDATE 5.000 de angajați ai Ministerului de Interne sunt pregătiți să intervină

Aproximativ 5.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu 2.300 de mijloace, sunt pregătiţi să intervină. Duminică, între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenţionare cod galben pentru ploi, lapoviţă şi ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele ţării. De asemenea, până luni, la ora 12.00, este în vigoare o avertizarea cod portocaliu pentru râuri din judeţele: Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu şi Satu Mare. “În condiţiile schimbării vremii, a accentuării precipitaţiilor şi a răcirii accentuate în aproape toate zonele ţării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forţe de intervenţie şi 2.300 de mijloace, în sprijinul comunităţilor”, transmite MAI. De asemenea, potrivit centralizării realizate duminică dimineaţă, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localităţi din 20 judeţe ale ţării. O situaţie distinctă a apărut în judeţul Dâmboviţa, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de aproximativ 300 de metri. Aceasta a afectat 11 gospodării, iar trei familii au fost evacuate din casele aflate în pericol. Autorităţile le recomandă cetăţenilor să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, iar dacă circulă în zonele unde sunt anunţate precipitaţii sub formă de ninsoare să aibă autoturismele echipate corespunzător.

În cursul nopții, pe DN 28A, între localitățile Târgu Frumos și Pașcani (km 0+000 – km 23+000) a fost instituită restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic ce determină vizibilitate foarte redusă.

“Precizăm că reprezentanții CNAIR S.A. acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată într-un comunicat dat publicității de CNAIR.

Ulterior, compania a revenit cu un alt comunicat, în care a anunțat că au fost ridicate toate restricțiile de tonaj de pe DN 28A.

Trafic îngreunat din cauza poleiului

În judeţul Vaslui, pe DN 24 Vaslui – Iaşi se circulă îngreunat din cauza poleiului în localitatea Codăeşti. Se acţionează cu material antiderapant şi pănă la această oră nu s-au înregistrat accidente. De asemenea, duminică dimineaţă sunt restricţii de circulaţie pe trei drumuri naţionale afectate de alunecări de teren.

În judeţul Bacău, DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 de metri din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir. În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, la kilometrul 26+800 de metri, din cauza surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren, se circulă pe un fir, alternativ, pe sensul de mers Braşov către Buzău, existând semnalizare prin indicatoare şi balize. În judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

De asemenea, pe cinci drumuri judeţene din Alba, Braşov, Covasna, Vaslui şi Vrancea circulaţia este oprită din cauza inundaţiilor. Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă