23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCod galben de ninsori și vânt până la ora 15. Vezi care...

Cod galben de ninsori și vânt până la ora 15. Vezi care sunt județele afectate

Douăsprezece judeţe sunt, vineri, sub cod galben de vânt puternic şi ninsoare până la ora 15.00, urmând a se înregistra rafale de vânt şi de 90 de kilometri la oră. În 30 de unităţi şcolare din patru judeţe cursurile au fost suspendate din cauza zăpezii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până vineri la ora 15.00, în Crişana, Maramureş şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 şi 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge 60…70 km/h, iar pe creste 80…85 km/h spulberând zăpada depusă.

 
Totodată, ANM a anunţat că judeţele Harghita, Neamţ, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba sunt sub cod galben de vânt puternic şi ninsori. 

Potrivit avertizării, în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, mai ales la altitudini mari, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de peste 85…90 km/h. Va ninge în general moderat cantitativ, şi va fi viscol.

Din cauza condiţiilor meteorologice şi a zăpezii, cursurile au fost suspendate, vineri, în 30 de unităţi şcolare din patru judeţe – Galaţi, Iaşi, Prahova şi Tulcea.

Astfel, în judeţul Galaţi cursurile vor fi suspendate în trei şcoli, în judeţul Iaşi în opt şcoli, în Tulcea nu vor face cursurii elevii din 18 şcoli, iar în Prahova nu se fac cursuri într-o şcoală.

Ministerul Educaţiei precizează că orele de curs vor fi recuperate pe parcursul semestrului I al anului şcolar 2017-2018, conform graficului stabilit de fiecare unitate de învăţământ şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Joi, din cauza viscolului au fost supendate cursurile în 85 de unităţi de învăţământ din 13 judeţe, iar mai multe drumuri naţionale, judeţene şi comunale au fost închise.

Peste 12.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au în teren cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice severe.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă