2.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialTOP 10 cele mai puţin vizitate ţări din lume

TOP 10 cele mai puţin vizitate ţări din lume

Unii turişti se mândesc cu faptul că au mers pe cărări mai puţin bătute şi profită de orice ocazie pentru a vizita acele ţări sau regiuni ale lumii care nu apar pe aproape nici un ghid de călătorie. Însă câţi dintre acele persoane cu spirit de aventură ar alege să-şi petreacă vacanţa în… Somalia sau Afganistan? Câţi dintre ei au auzit de Nauru şi câţi ar alege să petreacă o perioadă de timp într-un sat uitat din Kiribati?

Fiecare ţară are farmecul ei, însă, pentru a surprinde părţile bune şi pentru a trage concluzia că merită să mergem acolo, avem nevoie de o mare deschidere către noutate, de capacitatea de a ne adapta la lipsa confortului cu care ne-am obişnuit şi de a manifesta acel spirit poetic de care avem nevoie pentru a „vedea versuri” acolo unde alţii văd doar mizerie sau sărăcie. Citiţi, în continuare, care sunt cele mai puţin vizitate state din lume şi care ar putea fi motivele noastre pentru a urca la bordul unui avion cu destinaţia…

…Afganistan

Conform New York Times, Afganistanul a fost vizitat, în anul 2012, de 17.500 de turişti. „Talibanii au un mesaj pentru turiştii străini, mai ales dacă provin din cele 50 de state membre ale coaliţiei care sprijină guvernul: o mare greşeală!”, conform aceleiaşi publicaţii americane. Noi nu vă recomandăm să mergeţi acolo pentru că suntem de aceeaşi părere cu americanii de la New York Times: aţi face o mare greşeală, cel puţin în contextul social, politic şi militar actual din Afganistan. Însă peisajele sunt încântătoare, iar monumentele istorice care nu au fost distruse de către talibani te trimit cu gândul la istoria milenară a poporului afgan.

Comore

Comore este o ţară din Oceanul Indian, aflată în largul coastelor Africii, între Madagascar şi Mozambic. Ţânţarii purtători de malarie nu i-au speriat pe cei 15.000 de turişti care au ales să viziteze Insulele Comore în anul 2010, potrivit unor cifre făcute publice de Organizaţia Mondială a Turismului. Nu există multe companii aeriene care să poarte turiştii către izolatul stat african, însă cei care au vizitat Comore au fost impresionaţi de ospitalitatea localnicilor, de pieţele pline de viaţă şi de mâncarea incredibil de gustoasă. Sistemul de transport funcţionează cu dificultate, însă doritorii au posibilitatea de a închiria o maşină privată.

 Sao Tome şi Principe

Cele două insule se află în Oceanul Atlantic, la o distanţă de 144 de km una de cealaltă şi au fost vizitate de 8.000 de turişti în anul 2010, potrivit aceluiaşi raport al Organizaţiei Mondiale a Turismului. Din cauza poziţiei geografice, micul stat insular african este ocolit până şi de cei mai încăpăţânaţi turişti. Cei care dau dovadă de perseverenţă şi aleg să-şi petreacă vacanţa în Sao Tome şi Principe se vor bucura de peisaje încântătoare, de plaje exotice şi de nenumărate trasee pentru drumeţii.

Turkmenistan

Turkemnistanul este unul dintre cele mai intransigente state din lume şi este vizitat, anual, de aproximativ 7.000 de turişti care vor să vadă cu ochii lor imensa statuie a fostului dictator Saparmurat Niyazov, din capitala Aşgabat, care se roteşte în timpul zilei în funcţie de poziţia soarelui. Însă cel mai vizitat obiectiv turistic este „Poarta iadului”, care se află în localitatea Darvaza, un crater cu gaze care are un diametru de 70 de metri şi arde neîncetat de 40 de ani.

Guinea Ecuatorială

Conform site-ului garfors.com, obţinerea unei vize reprezintă un adevărat iad birocratic, însă Guinea Ecuatorială este singura ţară africană unde se vorbeşte limba spaniolă. Celelalte două limbi oficiale sunt franceza şi portugheza. Micul stat african a fost vizitat de 6.000 de turişti în 2012, arată statisticilor întocmite de Banca Mondială.

Insulele Marshall

Insulele Marshall au fost vizitate de 5.000 de turişti în anul 2011, indică raportul Organizaţiei Mondiale a Turismului. Una dintre explicaţiile oferite pe site-ul Business Insider ţine de preţul incredibil de mare al biletelor de avion, cauzate de monopolul deţinut de compania aeriană United. Apa este incredibil de limpede şi este ideală pentru scufundări. Preţurile la cazare sunt ridicate, însă criminalitatea în ţară tinde spre zero, aşa că veţi putea desface cortul pe una dintre numeroasele plaje pustii.

Kiribati

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că Kiribati a fost vizitată de 4.700 de turişti în 2011. Mulţi oameni nici nu au auzit de Kiribati, acolo unde totul se reduce la plaje exotice, la mare, la pescuit şi la sporturi nautice. Aşa cum este prezentat pe site-ul garfors.com, Kiribati are o suprafaţă de doar 811 km pătraţi, însă cei 33 de atoli ai ţării sunt atât de răspândiţi, încât durează 6 ore de zbor pentru a călători de la cel mai estic la cel mai vestic atol.

Tuvalu

Tuvalu este o ţară insulară din Polinezia, aflată la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia. Izolarea extremă o face incredibil de neatractivă pentru turişti, iar singura companie aeriană care efectuează zboruri către şi dinspre Tuvalu şi Kiribati este Air Pacific (via Fiji). Un motiv pentru a vizita Tuvalu este dat de faptul că aceasta va fi prima ţară din lume care va dispărea în cazul în care nivelul apelor va continua să crească. Guvernul ia în considerare inclusiv opţiunea de a cumpăra teritorii în altă parte pentru ca cetăţenii ţării să aibă unde să se mute. Însă, după cum nota Gunnar Garfors pe site-ul garfors.com, nu există multe lucruri de văzut pe o insulă clasică din Pacific cu plaje şi palmieri.

Somalia

Conform Business Insider, Somalia a fost vizitată de 500 de oameni în 2012. Violenţă extremă, conflicte civile, o rată a criminalităţii ameţitoare şi sărăcia cruntă sunt, se pare, motive suficiente pentru ca până şi cei mai aventurieri dintre aventurieri să dorească să-şi petreacă vacanţa în altă parte. Noi nu vă recomandăm să vă aventuraţi prin Mogadishu, nici măcar dacă vă numiţi Winnetou sau Old Shatterhand.

Nauru

În Nauru au ajuns doar 200 de turişti în 2011. Asta înseamnă aproximativ un turist la două zile. Mica republică din Pacific are o suprafaţă de doar 21 de km pătraţi. Pentru a ajunge acolo, aveţi nevoie de o viză, însă ambasadele statului Nauru sunt incredibil de rare (evident!). Cei 10.000 de locuitori trăiesc într-o altă dimensiune. Viaţa de noapte lipseşte cu desăvârşire, locurile de muncă sunt aproape inexistente, iar pe insulă se află două hoteluri: unul pe plajă şi celălalt în oraş. Conform garfors.com, există un Internet Cafe vizavi de secţia de poliţie, astfel încât veţi putea updata statusurile pe Facebook, iar prietenii voştri vor putea afla că aţi vizitat o ţară de care n-a auzit nimeni.

Cele mai citite

Banca Centrală Europeană pregătește o nouă reducere a dobânzilor pentru a sprijini economia fragilă

Banca Centrală Europeană (BCE) este așteptată să anunțe o nouă reducere a ratei dobânzilor joi, aceasta fiind a patra măsură de acest tip din...

Banca Centrală Europeană pregătește o nouă reducere a dobânzilor pentru a sprijini economia fragilă

Banca Centrală Europeană (BCE) este așteptată să anunțe o nouă reducere a ratei dobânzilor joi, aceasta fiind a patra măsură de acest tip din...

Marșul Eroilor de la Timișoara marchează 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989

Organizatorii subliniază că evenimentul este deschis tuturor timișorenilor, indiferent de vârstă, sex, religie sau simpatii politice Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria organizează, luni, cea de-a 19-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă