25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăSocialiștii europeni, îngrijorați de situația de la București

Socialiștii europeni, îngrijorați de situația de la București

Eurodeputata a declarat că mai mulţi colegi de-ai săi se gândesc la o asemenea posibilitate, îngrijoraţi de schimbările de la Bucureşti.

„O serie de membri ai Parlamenutului au exprimat această opinie, dar eu nu m-am decis încă. Societatea civilă din România a fost foarte vocală cerând intensificarea luptei împotriva corupției. Ca atare cred că focusul ar trebui să fie exact acesta: lupta împotriva corupției, căci totul este legat de acest lucru, inclusiv reforma justiției. Și trebuie să înțelegem că nu este doar o chestiune care afectează România, ci pe noi toți în UE. Ca atare trebuie să spunem clar faptul că aceasta este o chestiune vitală nu doar pentru cetățenii români, ci și pentru cei europeni. ”, a spus Gomes.

În acelaşi interviu, Ana Gomes l-a criticat pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, al cărui partid face parte din familia socialiştilor europeni. Gomes este de părere că atât Dragnea, cât și ceilalți politicieni acuzați de corupție ar trebui să își dea demisia din funcțiile publice.

„E uimitor cum domnul Dragnea rămâne o persoană importantă în structurile de putere din România, în condițiile în care e acuzat că a pus pe picioare o bandă de infractori care a făcut afaceri ilegale”, a declarat eurodeputata portugheză.

„Eu nu acopăr colegi care sunt corupți doar pentru că sunt socialiști. Acuzațiile făcute de OLAF la adresa domnului Liviu Dragnea și a complicilor săi nu pot fi trecute cu vederea nu pot fi aruncate sub preș, trebuie să fie analizate și să primească un răspuns. Iar primul pas pentru ca investigația să aibă loc este ca acești oameni să se retragă din posturile pe care le ocupă, așa cum au cerut și cetățenii care au ieșit in stradă. Sunt convinsă că mai multă lume din familia mea politică are aceeași părere și susține lupta anticorupție, transparența și asumarea răspunderii de către guvern.”, a adăugat Ana Gomes.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă