10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD - conflictul seniorilor se mută și la juniori

PSD – conflictul seniorilor se mută și la juniori

„Dincolo de orice speculații nedorite de presă, TSD este una dintre vocile care susține în primul rând continuarea seriei reformelor și punerea în aplicare a măsurilor Programului de Guvernare. Tinerii social-democrați arădeni se declară solidari cu actuala conducere a partidului și președintele Liviu Dragnea și suntem de părere că organizarea unui Comitet Executiv Național este o necesitate vitală în actuala conjunctură. Iar #TSDArad se delimiteaza de scrisoarea presedintelui TSD, Gabriel Petrea”, scrie pe Facebook Ingrid Iordache, președintele TSD Arad.

O altă reacție a venit dela TSD Harghita. „Referitor la scrisoarea Presedintelui Tineretului Social Democrat , Gabriel Petrea, consideram ca este o initiativa personala a presedintelui organizatiei care a fost facuta fara o consultare prealabila a organizatiilor judetene a Tineretului Social Democrat”, se precizează într-un mesaj semnat de Spaciu Sebastian.

Și TSD Brașov se dezice de scrisoare lui Petrea. „Schimbarea începe cu fiecare dintre noi… Gabriel Petrea nu vorbește în numele tinerilor social-democrați atunci când nu îi consultă în prealabil. Poziția pe care a făcut-o publică este poziția sa personală, cel mult cea în calitate de ministru al consultării publice și dialogului social. Tinerii social-democrați nu sunt “marionete” care să fie folosite după bunul plac al președintelui TSD… o scrisoare publică, precum și orice poziție publică a TSD se va face doar dupa ce aceștia își dau acordul – așa este normal și democratic. Gabriel Petrea vorbește despre democrație și exprimare liberă, însă nu se deranjează măcar să se consulte cu noi. Din punctul meu de vedere, ca președinte al #TSDBrașov, deciziile referitoare la viitorul Guvernului sau al PSD se vor lua în cadrul Comitetului Executiv Național fără alte influențe sau presiuni publice. În PSD există democrație și PSD suntem noi, cei mulți, din teritoriu, care, în fiecare zi, muncim pentru a promova și implementa politicile social-democrate. Esența consultării este dialogul, domnule Petrea, chiar și cu cei care nu vă aprobă”, precizează Horia Stancu.

Dan Cristescu, președintele CJ Teleorman , se delimitează de scrisoarea lui Petrea, pe care îl acuză că aduce „grave prejudicii de imagine” partidului.

„Având în vedere ultimele evenimente din spațiul public și poziția exprimată printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, de domnul Gabriel Petrea, liderul național al TSD, organizatia TSD Teleorman se delimiteaza de opiniile exprimate în scrisoare cu privire, mai ales, la ideea de “refondare” a partidului, dar și de acuzațiile privind “lipsa democrației” în partid și așa-zisele “surprize”, cu referire la numirile în funcții publice ale PSD. Considerăm că domnul Gabriel Petrea ar fi trebuit să discute mai întâi cu organizațiile de tineret din țară și să ne reprezinte punctele de vedere mâine la CExN- Comitetul Executiv Național al PSD. Ne delimităm categoric de opiniile personale ale domnului Gabriel Petrea, care aduc grave prejudicii de imagine Partidului Social Democrat, precum și stabilității politice din acest moment. În cel mai important for de conducere al Partidului Social Democrat, suntem siguri că vom găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestor probleme și că vom reuși implementarea măsurilor din Programul de Guvernare, votate și susținute de majoritatea celor prezenți la vot în alegerile parlamentare din anul 2016”, afirmă Cristescu.

În scrisoarea controversată, ministrul Petrea, liderul TSD, susține nevoia de democrație în partid, afirmă că nu trebuie schimbat guvernul, ci trebuie promovați oameni pe criterii de competență, nu obediență. Sub deviza „partidul suntem noi”, tinerii PSD cer consiliu național sau congres, dar și diversificarea comunicatorilor partidului. 

Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...
Ultima oră
Pe aceeași temă