23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăProcurorul general, în polemici dure cu judecătoarea Baltag de la CSM

Procurorul general, în polemici dure cu judecătoarea Baltag de la CSM

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, în plenul CSM, că, într-o lume digitală în care se lasă urme peste tot, cineva care este “dominat de psihoza supravegherii a venit cu un amendament ca să nu se poată folosi probele găsite în mediul electronic”.

“Trăim într-o lume digitală în care lăsăm urme peste tot pe unde vedem. Peste tot faptele oamenilor sunt înregistrate în camere video, în cartele pe care le utilizăm şi aşa mai departe. Peste tot în lume nimeni nu îşi permite să ignore urmele pe care le lăsăm în mediul digital. Iată că cineva la noi – cineva de bună seamă dominat de psihoza supravegherii – un om normal care nu este afectat nu are o problemă deosebită, ei bine, cineva care este dominat de această psihoză a venit şi a introdus un amendament ca noi să nu mai putem folosi urmele, pe care le găsim în mediul electronic, să nu le putem folosi ca probe”, a afirmat Lazăr.

În acest context, el a spus că doreşte să cunoască punctual părerea judecătoarei Gabriela Baltag, membru CSM, pe această problemă.

“Slavă domnule procuror că nu sunt nici studenta dumneavoastră ca să îmi puneţi întrebări. De regulă, judecătorul pune întrebări procurorului. Nu vă răspund la această întrebare care nu mă pune în dificultate absolut deloc. Aţi făcut afirmaţii legate de psihoză folosind termeni foarte gravi şi mă îndoiesc că dumneavoastră, cunoscându-vă şi activitatea ştiinţifică, nu faceţi afirmaţii în lipsa unui proiect concret. Sunt argumente ale unui grup parlamentar sau ale altuia şi nu putem face supoziţii în acest moment”, a replicat Baltag.

“Eu aş vrea să ştiu ca membru CSM numai fiindcă trebuie să ştim fiecare ce punct de vedere avem”, a explicat procurorul general.

Judecătoarea a precizat că îşi va spune punctul de vedere atunci când va avea un proiect de lege.

“O să ştiţi, domnule procuror, în momentul în care vom avea un proiect de lege şi o să am posibilitatea, în ansamblu, să privesc proiectul de la un capăt la altul, să mă exprim”, a susţinut ea.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă