19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPremierul Dăncilă nu renunţă la Vâlcov nici după condamnare

Premierul Dăncilă nu renunţă la Vâlcov nici după condamnare

”Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Atunci când vom avea o hotărâre definitivă abordarea mea, probabil, va fi alta”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că fiecare cetăţean are dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la decizia definitivă.

”Cred că acest lucru (prezumţia de nevinovăţie – n.r.) trebuie să se aplice pentru fiecare român indiferent de locul în care se află. Eu voi merge pe acest lucru. Aşa cum am menţionat, am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală, deci nu pot să neg ceva ce am votat”, a adăugat Dăncilă.

La insistenţele jurnaliştilor, potrivit cărora există riscul ca Darius Vâlcov să fie încătuşat în Palatul Victoria, premierul a repetat că abordarea sa se va schimba după decizia finală.

Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închhisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă