USR a anunțat că va depune, la Camera Deputaților, o serie de propuneri pentru transparentizarea activității parlamentare

de Iulia Iancu , 06 martie 2017 - stire actualizata la ora 13:16, 06 martie 2017
USR a anunțat că va depune, la Camera Deputaților, o serie de propuneri pentru transparentizarea activității parlamentare

Deputatul USR Cătălin Drulă a anunțat, luni, că formațiunea politică din care face parte va depune în această săptămână la Camera Deputaților un set de propuneri care vizează transparentizarea activității parlamentare, printre altele, și implementarea unei platforme online de consultare publică a proiectelor de lege, după modelele deja implementate în Franța sau Islanda, citează Agerpres.

"Vom depune săptămâna aceasta propuneri pe Regulament (Regulamentul de organizare și funcționare a Camerei Deputaților — n.r.). Noi am făcut solicitarea, în primul rând la nivel politic. Am marcat prin asta și Ziua Internațională a Datelor Deschise (International Open Data Day) care a fost sâmbătă, pe 4 martie. E vorba de o mișcare care, la nivel mondial, încearcă să deschidă parlamentele și guvernele către cetățeni", a explicat Cătălin Drulă, luni, la Parlament, într-o conferință de presă la care au mai participat președintele USR, deputatul Nicușor Dan, și senatorul Mihai Goțiu.

La rândul său, Nicușor Dan a punctat că transparentizarea activității parlamentare are ca scop "recredibilizarea Parlamentului". Liderul USR a precizat, întrebat în acest sens, că pe subiectul creșterii gradului de transparență a agreat, deja, cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, două chestiuni.

"Cu Liviu Dragnea am agreat două lucruri care sunt o parte în acest pachet, o parte în afară. O chestiune este ca ședințele de comisii să fie toate înregistrate video și puse online în momentul în care ele sunt înregistrate. Toate ședințele. În momentul de față sunt doar câteva. Și al doilea lucru este ca, întrucât ziua de joi este o zi de studiu individual, pentru ca deputații să o poată folosi cu adevărat pentru studiu individual, să avem miercuri seară programul, ordinea de zi a ședințelor care vor loc săptămâna viitoare, ca să putem chiar să studiem cu adevărat", a afirmat Nicușor Dan.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design