VIDEO Tensiuni în coaliția de guvernare. Tăriceanu îl sprijină pe Viorel Ilie: Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine

de Avram Eliza , 12 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 16:54, 12 octombrie 2017
VIDEO Tensiuni în coaliția de guvernare. Tăriceanu îl sprijină pe Viorel Ilie: Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ALDE nu poate accepta ca ”DNA să facă Guvernul României așa cum îi convine”, referindu-se la ministrul Economiei, Viorel Ilie, care ar urma să fie remaniat de premierul Mihai Tudose. 

"Considerăm că este dreptul primului-ministru să propună, dacă este necesar, remanierea Guvernului", a declarat Tăriceanu, care i-a reproșat lui Tudose că a aflat din spațiul public despre remanierea lui Viorel Ilie. 

Tăriceanu a declarat că înţelege "pe deplin" considerentele legate de competenţele şi performanţele miniştrilor, dar în ceea ce priveşte situaţia celor cu probleme penale, "acţiunea practică a DNA-ului", aici ALDE are un "punct de vedere clar".

"În ultima perioadă au apărut atât de multe informaţii şi dovezi privind abuzurile săvârşite de colaboratorii doamnei Kovesi, încât ne întrebăm care mai este adevărul. DNA-ul şi-a pierdut credibilitatea. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. El a reamintit că ALDE a luat o decizie acum două săptămâni, prin care sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie este menţinut. 

Ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora. Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.


Loading...

Comentarii

 • Cezar

  13 octombrie 2017 11:22

  Ce valoare are ce spune Tariceanu care in cursul anilor s-a transformat din un om respectat intr-un infractor. Acum vrea sa distruga statul de drept sa scape de justitie pentru furturile ce le-a facut. Sa-si dovedeasca nevinovatia in fata justitiei. Pozitia de politician nu-ti da dreptul sa furi.

  raspunde comentariului
 • Da' cine esti mata, sa accepti sau sa nu accepti?

  13 octombrie 2017 7:03

  Trebuie sa te supui legilor tarii! Daca vrei sau vreti cu totii sa nu diti chemati la DNA si apoi la procese, nu mai furati, nu mai practicati sperjurul, nu mai faceti acte de coruptie, respectati legile tarii. Si respectati-ne si pe noi, cetatenii platitori de taxe. Din banii nostri va luati lefurile si pensiile alea grase. Asa ca pretindem sa fiti corecti, modesti, sa nu mai abuzati de bunurile statului. Si sa nu uitati ca voi ne serviti pe noi si nu invers!

  raspunde comentariului
 • Radeanu

  12 octombrie 2017 21:08

  Un gunoi cu papion Mândru tare și-n tepat Și-a clădit un milion Nu din munca,din furat! Cu fărașul din coteț Si-ajutat de-un militoi Gunoiul a ajuns mistreț Ghidonat de un gherțoi....

  raspunde comentariului
 • Marconi

  12 octombrie 2017 18:54

  Infractorul Tariceanu nu vrea ca DNA sa-l bage la mititica , mai motocicleanu va pune DNA sa fiti infractori ??? Va obliga DNA sa depunet marturie mincinoasa ??? Va pune DNA sa furati pana nu mai puteti sa ascundeti banii furati ??? Mai Casanova du-te la Rahova la facultate faci si tu 4 ani jumate si gata iesi doctor docent

  raspunde comentariului
 • adi

  12 octombrie 2017 18:07

  Daca politicienii ar face totul transparent nu ar mai exista banuieli. Cand esti pe banii statului nu joci ca in batatura proprie.

  raspunde comentariului
 • sase-sase

  12 octombrie 2017 16:41

  Tariceanu e uns cu multe alifii, bate DNA-ul sa priceapă Tudose.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design