10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechRovana Plumb: Nu mi-a cerut nimeni să demisionez de la Guvern pentru...

Rovana Plumb: Nu mi-a cerut nimeni să demisionez de la Guvern pentru partid

Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD, a declarat, joi, că nu i-a cerut nimeni să demisioneze de la Ministerul Muncii pentru a se ocupa de partid. Rovana Plumb a precizat că au fost doar două opinii exprimate în cadrul Biroului Permanent de miercuri, însă niciun social-democrat nu i-a cerut în mod expres să renunţe la Ministerul Muncii pentru a se ocupa de partid. Ea a adăugat că le va cere colegilor să o susţină la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD şi că importantă este unitatea partidului, scrie Mediafax.

BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit. Decizia ar urma să fie validată de Comitetul Executiv al partidului.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei care a contestat iniţial desemnarea Rovanei Plumb, pe motiv că statutul formaţiunii nu reglementează interimatul la şefia PSD. El a mai spus că, prin retragerea lui Ponta de la preşedinţia partidului, locul a rămas gol, iar CEx ar trebui să ia o decizie.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de “a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, pân

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă