32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăTechMRU: Demisia lui Meleșcanu este un gest elementar de respect

MRU: Demisia lui Meleșcanu este un gest elementar de respect

Prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a cerut,duminică seară, demisia ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, susținând că este un "gest elementar de respect" față de românii din diaspora pe care ACL în solicită de urgență, relatează Mediafax.

"Este absolut scandalos ceea ce s-a întâmplat la votul cetățenilor români din diaspora, iar ceea ce se întâmplă acum, în aceste momente, la Torino, unde cetățenii români care așteptau la coadă au fost împrăștiați cu gaze lacrimogene cu 20 de minute înainte de încheierea timpului de vot, și la Paris, ne determină să cerem în mod apăsat demisia de urgență a ministrului Afacerilor Externe. Este în situația de față măcar un gest elementar de respect pentru cetățenii români care au încercat să-și exercite dreptul constituțional de a vota în afara țării", a declarat Ungureanu.

Mai mulţi români care aşteptau să voteze în faţa secţiei din Torino, în jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce, potrivit relatărilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene.

Câteva sute de persoane se aflau, duminică, în jurul orei locale 20.45, în faţa secţiei de votare din Torino – Italia, unde la un moment dat au fost împrăştiate gaze lacrimogene.

Potrivit unor relatări ale românilor aflaţi la coadă pentru a-şi exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost împrăştiate de către forţele de ordine italiene.

Cele mai citite

Marşul Bucharest Pride 2024 și Marșul Normalității, pe străzile din București

Marşul Bucharest Pride 2024 se desfăşoară, sâmbătă, începând cu ora 16.00, în Capitală. Evenimentul dedicat comunităţii LGBTQIA+ este organizat de Asociaţia Accept.   Mai mult...

Rusia și Ucraina au schimbat mai mulți prizonieri preoți

Rusia şi Ucraina au anunţat sâmbătă că au efectuat un schimb de prizonieri care a implicat mai mulţi preoţi, un transfer inedit de civili...

ANPC a amendat Aeroportul Henri Coandă cu 10000 de lei pentru „sauna” creată de nefuncționarea sistemului de ventilație

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat o amendă de 10.000 de lei Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti deoarece sistemul de ventilaţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă