19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, despre desființarea Pilonului II de pensii: În programul de guvernare...

Liviu Dragnea, despre desființarea Pilonului II de pensii: În programul de guvernare nu e previzătă această măsură. Cine vrea, să o facă în alt Guvern

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că ministrul desemnat al Finanțelor „a început cu stângul”, după ce a afirmat că Pilonul II de pensii va fi desființat, precizând că „nu are obișnuința să vorbească cu atât de mulți oameni care pun întrebări în același timp”.

„În programul de guvernare nu e previzătă această măsură. Dacă cineva vrea să o facă, poate să o facă, dar în alt Guvern (…), Nu se va întâmpla, cel puțin cât suntem noi la guvernare. Din punctul meu de vedere, subiectul este închis”, a spus Liviu Dragnea. 



Cu toate acesta, șeful PSD nu consideră că Ionuț Mișa ar trebui să demisioneze. Anterior, el precizase că afirmația ministrului desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, că este „o prostie”.

Premierul desemnat Mihai Tudose l-a contrazis, joi, în plenul Parlamntului, pe ministrul propus al Finanțelor, pe tema desființării Pilonului II de pensii.

„Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde scoateţi?! Cum să spună aşa ceva? O să vorbesc cu el (n.r.: Ionuţ Mişa). Nu se desfiinţează. Punct”, a spus premierul desemnat Mihai Tudose, întrebat de măsura pe care o va lua noul Executiv privind pilonul II de pensii.


Anterior, ministrul desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, a afirmat, în fața jurnaliștilor, că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. 

„Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului. (…)Fondurile de pensii din Pilonul II administrează active de circa 40 miliarde lei. Însă, pensia de care ar beneficia un contribuabil este de circa 25 de lei pe lună”, a declarat Mişa.



 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă