Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD şi premier al României, a cricat, joi, extrem de dur situaţia din partid, mai ales perioada în care Victor Ponta a fost şeful social-democraţilor. „A fost un vot impotriva unui anumit mod de a face politica de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare si a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai functionat. Sedintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu„, a scris Năstase pe blogul său.
CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea A CÂŞTIGAT şefia PSD. Ce se întâmplă cu Victor Ponta
„Succesiunea de compromisuri, coabitari, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernarii), fara corectii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidentiale, numirile guvernamentale fara o consultare in partid, transformarea congresului anuntat in Consiliu National si apoi incercarea de amanare a Congresului pana in 2017 au fost doar cateva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea„, scrie Adrian Năstase pe blog.
CITEŞTE ŞI Până când va mai rămâne Victor Ponta premier
De criticitile lui Năstase nu a scăpat nici Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei. După ce în şedinţa de guvern de miercuri Victor Ponta i-a cerut să-ţi dea demisia dacă CSM nu rezolvă cazul celor şapte tineri care au violat o elevă la Vasului, joi, Adrian Năstase l-a acuzat pe Cazanciuc că nu se ocupă deloc de treburile Justiţiei şi că a lăsat totul „pe seama CSM„. „Cu speranta ca unele lucruri vor putea fi indreptate. Spre exemplu, prin formularea unei politici a guvernului in domeniul justiei. Actualul ministru al justitiei crede ca toata responsabilitatea in aceasta materie revine CSM. Gresit. Astfel, in ceea ce priveste violatorii in grup, ministrul poate propune inasprirea pedepselor prin modificarea Codului penal (daca il lasa ambasada americana), eventual pedepsirea violatorilor prin agatarea lor de instalatie un anumit numar de ore. Pot fi si alte idei. Asta e sarcina ministrului si nu a televiziunilor„, mai scrie Năstase.
CITEŞTE ŞI Emoţii pentru Dragnea. 28 septembrie, primul termen al apelului în Dosarul Referendumului
„Sigur ca stand proptiti in portile ambasadelor, ei nu se vor ocupa decat de „problemele” de coruptie. Astfel, obiectivul, va fi atins – marele capital romanesc va disparea complet iar romanii vor oferi in continuare munca ieftina pentru capitalul strain (aici sau afara). Ati aflat deja, capitalul american nu merge acolo unde este coruptie. De aceea,el merge in China, pentru ca acolo nu este coruptie. Romanii asteapta o schimbare de atitudine, interna si externa. Membrii PSD – cel putin, cei cu care am vorbit- de asemenea. Sigur ca Dragnea are o serie de vulnerabilitati. El reprezinta insa o sansa de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relatiile cu UNPR”, mai notează Adrian Năstase.
CITEŞTE ŞI Ponta, la şedinţa PSD: Am partea mea de vină în numirea Codruţei Kovesi la DNA
Nici preşedintele UNPR nu a scăpat ce criticile fostului lider al social-democraţilor. „Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stangii si va candida separat in alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca presedinte al Consiliului National, se poate ocupa de departamentele partidului. Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renuntat la el. Unde sa se tina sedintele de departamente? In munti? In cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Pana in noiembrie, la Congres, trebuie schimbata strategia, trebuie renuntat la excluderi, trebuie refacuta echipa. Daca nu, probabil ca la Congres, va avea loc o schimbare radicala„, a conchis Năstase