11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCristian Ghinea: Dacian Cioloș nu are cum să conducă USR

Cristian Ghinea: Dacian Cioloș nu are cum să conducă USR

Deputatul USR Cristian Ghinea, unul dintre liderii curentului liberal din formațiune, a afirmat, într-un interviu acordat Adevărul, că Nicușor Dan nu ar fi un bun președinte al partidului. El a opinat și că fostul premier al României, Dacian Cioloș, „nu are cum să conducă USR”, potrivit HotNews.ro.

„A fost o încordare a mușchilor între mine și Nicușor Dan. USR are nevoie de un președinte care nu doar să vrea pace, dar să fie recunoscut și ca aducător de pace. Cred că avem oameni notorii la nivel de USR liberal, care să ducă campanie și să câștige președinția. Nicușor Dan a zi că nu revine.  A zis că nu revine (Nicușor Dan-n.red.). Locul lui e în USR. Cred că e un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei și cred că ar fi un bun primar. Din păcate avem alegeri într-un singur tur. Nicușor ar trebui să fie candidatul în spatele căruia să fie mai multe forțe. Nicușor Dan trebuie să revină în partid. Sigur ar fi un bun candidat pentru București. Nu cred că ar fi un bun președinte al USR. A greșit față de modul cum a pus problema la referendum. A fost o încleștare din care am ieșit amândoi răniți. Cel mai înțelept e că niciunul dintre noi să nu candidăm”, a spus Cristian Ghinea.



Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea veni în USR, deputatul a răspuns că fostul premier „nu are cum să conducă USR”.

 „ Apropierea se va realiza după ce vor lua o decizie privind România 100. Cred că Dacian Ciolos are motive să se simtă frustrat pentru că se vorbește despre el ca parte a unor planuri malefice, să preia USR și așa mai departe. El are potențialul de a strânge energii pentru o schimbare. În ce formă, vom vedea. Acum, nu mai vorbim de persoana fizică Ciolos, ci de colaborarea instituțională între două formațiuni”, a mai spus Cristian Ghinea.

Fostul premier Dacian Cioloș a precizat, pentru Știrile ProTv, că ONG-ul pe care îl conduce nu are în agendă adeziunea la nici un partid politic și colaborările pe care le are România 100 sunt punctuale, pe subiecte „de interes și pentru noi”. 

 

 

„Noi, platforma România 100 nu avem pe agenda nici o fuziune cu nici un partid politic, suntem deschişi la colaborări pe teme punctuale de interes şi pentru noi. Nu am cerut adeziunea la nici un partid politic, nu am intenţia să o fac şi nu mă interesează să mă implic în bataliie interne ale niciunui partid politic”, a declarat Dacian Cioloș, pentru Știrile ProTv. 



 

 
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă