14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLista integrală a Guvernului Tudose. Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu. Biografiile miniștrilor....

Lista integrală a Guvernului Tudose. Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu. Biografiile miniștrilor. Tudose: Mă duc să muncesc pentru țară. Întrebat dacă se dă la o parte, dacă Dragnea poate fi premier: Evident că da. LIVE UPDATE

18,00: Candidații propuși pentru a deveni membri în Guvernul Tudose vor fi audiați, joi dimineață, de la ora 8, în comisiile parlamentare. De la ora 15, este programată ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

17,05: Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, are studii la Paris și este europarlamentar PSD.

16,50: Viorel Ilie, propus de ALDE ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, are un masterat în Creativitate.

16,20: Liviu Pop, propus de premierul Mihai Tudose să conducă Ministerul Educației, a mai fost ministru al Învăţământului şi în Guvernul Ponta 1, asigurând interimatul între 16 mai şi 29 iulie 2012

16,00: Adrian Ţuţuianu, propus pentru funcţia de ministru al Apărării, este senator PSD și preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI.

15.20: Dragnea, în timpul conferinței cu Tudose: Circulă un banc că l-am propus pe Mihai Tudose prim-ministru, ca prin el să luăm control asupra SRI

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a spus un ”banc”, miercuri, în timpul conferinței de presă comune cu premierul desemnat, Mihai Tudose. El a susținut că ”circulă un banc că eu l-am propus pe Mihai Tudose prim-ministru, ca prin el să luăm control asupra SRI". 


Mihai Duță, senior editor ”România liberă”: Guvernul Dragnea 2, cu bocancii vechi pe noi | Reacție la cald

14.50: Mihai Tudose: Prioritatea este implementarea programului sub un control politic strict. In opinia mea, nu am plagiat

”Am fost desemnat să mă duc sa muncesc pentru țară, prioritatea este implementarea programului de guvernare, sub un control politic strict; nu mă ascund de acest lucru. Toți membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac prin fapte, nu doar prin declaratii”, a declarat Mihai Tudose. 

Întrebat despre legăturile sale cu SRI, Mihai Tudose a declarat că nu a avut nici o legătură de colaborare cu SRI și ”nu am”. 

Despre plagiatul său, premierul desemnat a precizat următoarele: ”Lucrarea mea de doctorat a fost facută pentru mine, ca să acumulez niste cunoștințe, nu a fost pentru a căpăta functii sau remuneratii. Am zis ca renunt la titlul de doctor, când a inceput iuresul. În opinia mea nu am plagiat”. 

Întrebat dacă se va da la o parte dacă Liviu Dragnea va putea să preia Guvernul, Mihai Tudose a răspuns: ”Evident că da”.


Lista membrilor Guvernului Mihai Tudose

Vice prim-ministru fără portofoliu – Marcel Ciolacu (liderul grupului PSD din Camera Deputaților)
Vice prim-ministru și Ministrul al Dezvoltării – Sevil Shhaideh (PSD)
Vice prim-ministru și Ministru al Mediului – Grațiela Gavrilescu (ALDE)
Ministerul Afacerilor Interne – Carmen Dan (PSD)
Ministerul Afacerilor Externe – Teodor Meleșcanu (ALDE)
Ministerul Apărării Naționale – Adrian Țuțuianu (PSD)
Ministerul Fondurilor Europene – Rovana Plumb (PSD)
Ministerul de Finanțe – Ionuț Mișa (PSD)
Ministerul Justiției – Tudorel Toader
Ministerul Agriculturii – Petre Daea (PSD)
Ministerul Educației – Liviu Pop (PSD)
Ministrul Comunicațiilor – Lucian Șova (PSD)
Ministerul Muncii – Olguța Vasilescu (PSD)
Ministerul Economiei – Mihai Fifor (PSD)
Ministerul Energiei – Toma Petcu (ALDE)
Ministerul Tranporturilor – Răzvan Cuc (PSD)
Ministerul Sănătății – Florian-Dorel Bodog (PSD
Ministerul Apelor și Pădurilor – Doina Pană (PSD)
Ministerul Cercetării – Lucian Georgescu (PSD)
Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu (PSD)
Ministerul Tineretului și Sportului – Marius Dunca (PSD
Ministerul Turismului – Mircea Dobre (PSD)
Ministrul pentru Mediul de Afaceri – Ilan Laufer (fost secretar de stat în acest Minister).
Ministrul pentru Dialog Social – Gabriel Petrea (PSD)
Ministerul Românilor de pretutindeni – Andreea Păstârnac (PSD)
Ministerul pentru relația cu Parlamentul – Viorel Ilie (ALDE)
Ministerul pentru Afaceri Europene – Victor Negrescu


UPDATE. Comitetul Executiv Național al PSD a validat lista miniștrilor din Guvernul Tudose.

Senatorul PSD Mihai Fifor ar urma să preia Ministerul Economiei, potrivit unor surse din PSD

Marcel Ciolacu, liderul grpului PSD din Camera Deputaților ar putea fi numit vicepremier în Guvernul Tudose, susțin surse din PSD.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, are șanse să fie propus pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, în Guvernul Tudose, potrivit unor surse apropiate negocierilor privind formarea noului Cabinet.


UPDATE 12.30: Ionuț Mișa va fi noul ministru al Finanțelor, a anuntat astăzi Viorel Ștefan, ministrul demisionar al Finanțelor. Ionut Mișa este secretar de stat in Ministerul Finanțelor.

Mişa  a fost şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, direcţia cea mai importantă din cadrul ANAF.


12.20: Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că lista miniştrilor care vor face parte din Guvernul Tudose este definitivată, ea menţionând că există şi miniştri noi, dar şi miniştri care îşi menţin portofoliile.

Întrebată dacă lista miniştrilor e definitivată, Firea a răspuns: „Da. Sunt şi doamne şi domni miniştri care îşi păstrează portofofiile, sunt şi doamne şi domni miniştri noi în acest Cabinet. Aşa este şi normal, pentru că ne dorim o dinamizare a activităţii Guvernului, ne dorim o schimbare în bine”.

Ea a arătat că nu există miniştri independenţi sau tehnocraţi în noul Cabinet, toţi fiind membri PSD sau ALDE. Întrebată dacă Tudorel Toader, care ar putea prelua din nou portofoliul Justiţiei, este membru de partid, Firea a spus: „E, aşa cum ştiţi, asumat de colegii de la ALDE şi este decizia domniilor lor dacă îl vor şi convinge să intre în această formaţiune politică sau nu. E asumat de coaliţie”.

Firea a mai spus că există modificări în structura Guvernului. „Sunt câteva modificări la câteva dintre ministere”, a spus Firea, dând exemplul ministerului Fondurilor Europene.


12.00: Premierul desemnat, Mihai Tudose, a fost întrebat, miercuri, de jurnaliști cum comentează controversele pe tema formării noului Guvern, el răspunzând că: "Asta-i lupta politica, ficatul duce.", scrie Hotnews. 


Consiliul Executiv Naţional (CExN) al PSD se întruneşte astăzi, pentru stabili lista finală a membrilor propuşi pentru a face parte din Cabinetul Mihai Tudose.

Iniţial, această listă ar fi trebuit să fie definitivată iari, însă discuţiile s-au complicat mult şi finalizarea lor a fost amânată pentru astăzi.



Astfel, întreaga procedură până la trecerea noilor miniştri pentru comisiile parlamentare întârzie, până când liderii PSD din CExN se înţeleg între ei asupra numelor. Este o amânare oarecum neaşteptată în calendarul stabilit pentru noul Guvern. Astfel, echipa de miniştri nu va fi constituită aşa de repede cum îşi dorea Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, înainte de votul la moţiunea de cenzură contra lui Sorin Grindeanu, Dragnea spunea că, dacă moţiunea este aprobabtă de Legislativ, joi, 29 iunie, noul cabinet ar trebui să intre în pâine.

Discuţiile de ieri cu şefii organizaţiilor PSD a avut loc departe de ochii jurnaliştilor, la Vila La 1. Anterior, premierul desemnat Mihai Tudose a avut o discuţie destul de îndelungată, în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, cu liderul partidului.

Sunt mai multe nume din Cabinetul Grindeanu care se vor regăsi, cel mai probabil, în noua echipă guvernamentală: Teodor Melescanu (ALDE), Grațiela Gavrilescu (ALDE), Sevil Shhaideh (PSD), Marius Alexandru Dunca, Ana Birchall, Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan.

Apar și alte nume de posibil miniștri: Mihnea Costoiu – Ministerul Educației și Cercetării, Rovana Plumb – Ministerul Fondurilor Europene, Sorina Pintea – Ministerul Sănătății. În plus, se vor opera și schimbări în structura Executivului.

În cursul serii, pe TVR 1, Lia Olguţa Vasilescu a promis că vor fi surprize, sugerând că noul guvern va avea o componenţă substanţial schimbată.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că formațiunea politică își păstrează cei patru miniștri și în Guvernul Tudose: Grațiela Gavrilescu — viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu — ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu — ministrul Energiei, și Viorel Ilie — ministrul pentru Relația cu Parlamentul.


Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă