Băsescu, atac la miniștrii Tobă și Curaj

de Andra Dumitru , 06 februarie 2016 - stire actualizata la ora 14:58, 06 februarie 2016
Băsescu, atac la miniștrii Tobă și Curaj

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, că premierul Dacian Cioloș se va compromite pentru că îi are alături în Guvern pe Petre Tobă și pe Adrian Curaj, informează Agerpres.

"Asta îl va compromite pe Cioloș până la urmă: stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta, în ședințele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Științele Securității în același Guvern și te faci că nu vezi că în jurul tău este o cangrenă care nu poate să facă decât rău societății românești", a afirmat Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al MP.

El i-a îndemnat pe liderii locali ai partidului să abordeze tema plagiatului în conferințele de presă pentru a atrage un curent împotriva acestui tip de "a parveni".

"Nu vorbim că lipsește din arsenalul dumneavoastră (al liderilor MP — n.r) ceea ce se numește cancerul sistemului de educație românesc — doctorii, nu medicii primari, nu la ei mă refer, ci la doctorii în științe. De la stâlpul doctoratelor, Gabriel Oprea, până la mai proaspătul intrat în club, Bușoi, sunt niște figuri triste ale vieții politice românești care încearcă să se definească a fi în grupul de elită intelectual al țării și ei sunt niște prăpădiți care copiază precum elevii de liceu. De regulă, când copiezi la facultate sau la liceu te exmatriculează, pe ăștia văd că îi ține ministrul Curaj și nu are curaj să transfere către opinia publică nici măcar lista completă a doctorilor din România, să ia o măsură cum a vrut să ia doamna Prună cu marii academicieni din pușcărie", a spus Băsescu.

El a vorbit și despre Academia de Științe ale Securității Naționale.

"Nu am văzut în temele dumneavoastră de pe plan local povestea academicienilor de la Academia Științelor Securității, unde, printr-o ordonanță de urgență, o instituție care voia să studieze despre evoluțiile NATO și UE și-a făcut toți acoliții academiei lui Gabriel Oprea cu rentă viageră de academician, ceea ce întrece orice măsură a tupeului. Asta nu mai este o probă de tupeu, este o probă de construcție a unei instituții plătite de la bugetul de stat, o instituție transpartinică care a vrut să onorabilizeze oameni care s-au îmbogățit între timp și mai vor și titluri academice", a arătat Băsescu.

Potrivit acestuia, Adrian Curaj nu știe cum să lase neatins "acest ghiveci al corupției intelectuale".

"Asta sunt oamenii ăștia. Nu sunt mai prejos decât cei care fură din bugetul de stat, pentru că ei își atribuie titluri de doctor, se fac și profesori universitari, au sporuri la salarii, au o ușă în plus deschisă față de un om care nu are un doctorat, care nu a coborât la nivelul de a fura intelectual. (...) Ei sunt niște plagiatori fără niciun Dumnezeu. Te uiți la ei, unul termină facultate de medicină, nu a practicat nicio zi, dar este doctor, altul termină știu eu ce facultate militară și e doctor pe niște teme care nu au nicio legătură pe aplicabilitatea lor în activitatea structurilor militarizate, nu mai vorbim de doctori în drept. Ăștia au întrecut orice măsură ca și tupeu în a se aranja", a spus Băsescu.

Comentarii

 • goe

  11 februarie 2016 16:46

  dupa postelnicu, igas a fost cel mai bun ministru de interne ! cat de inspirat a fost basescu cand l-a propus si numit in functie !!

  raspunde comentariului
 • oprea ioan

  07 februarie 2016 20:22

  L-am sustinut , votat , aparat , dar ma dezamagit . M-am saturat sa-l mai vad sau sa-l mai ascult .

  raspunde comentariului
 • Preda-te domnule!

  07 februarie 2016 13:38

  Locul dumitale e la puscarie alaturi de Elena Udrea.

  raspunde comentariului
 • o parere

  06 februarie 2016 23:00

  Mai compromis decat basescu nu exista alt politician autohton care a gestionat functii inalte . Este suficient sa amintim lista enorm de lunga a tuturor celor promovati de basescu din cei ce i se inchinau lui , incepand cu udrea , boc , blaga , videanu , berceanu , saftoiu si teminand cu demagogii manelisti de la al sau PMP . Incompetenta totala , demagogia crasa , incultura , lipsa de moralitate etc , toate au caracterizat compromitator promovatii basisti .

  raspunde comentariului
 • de paris

  06 februarie 2016 21:32

  presedintele miscari ppooollliiii . Un jegos care nu vrea sa intre la parnaie cu fratesau pentru o gramada de chestii, si pentru trafic de influenta si pentru trafic de arme etc. Bai jeeeegggosule mmmuiiistuuu ala de fratito tot in miscarea poooolllliiii eeste ? Mamaa voastraaa de secuuuristiii baaa cu illiiescuu, baaaa portocoliii, ba mov, ba liberal acum e popponarr auzii ! RailaDracu de basssit impuutit cu toattaaa gasca ta de lenuteee si de hotti, si cu iliescu in frunttee !

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design