13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechAntonescu: Nu aveam elemente azi să alegem candidatul la prezidenţiale. Gestul lui...

Antonescu: Nu aveam elemente azi să alegem candidatul la prezidenţiale. Gestul lui Iohannis a fost unul inspirat

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că gestul noului preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, de a retrage rezoluţia privind candidatura la prezidenţiale a fost unul inspirat, menţionând că nu ar fi existat elementele pentru o decizie asupra persoanei propuse, informează Mediafax.

Întrebat dacă ar fi trebuit ca în congresul PNL să fi fost desemnat până la urmă candidatul la alegerile prezidenţiale, Antonescu a declarat:  "Părerea mea a fost că nu aveam toate elementele azi, că foarte repede însă trebuie să ne procurăm elementele pentru o decizie. Lucrurile s-au precipitat în momentul în care s-a propus o rezoluţie şi după părerea mea modul în care s-a încheiat astăzi această dilemă. Este unul normal, unul care a dovedit că suntem un partid puternic şi care a dovedit un prim gest al preşedintelui Iohannis inspirat. Un gest cu adevărat de preşedinte de partid".

Pe de altă parte, Crin Antonescu a mai spus, întrebat dacă rezoluţia lui Iohannis privind candidatul la prezidenţiale ar fi trebuit discutată înaintea congresului în Delegaţia Permanentă că asa ar fi fost mai bine, insa din cauza timpului foarte scurt pe care l-a avut ieri la dispoziţie nu a mai apucat să mai discute acest lucru cu Iohannis.  

Întrebat dacă are impresia că s-a forţat nota Crin Antonescu a mai spus că "nu pot să spun că s-a forţat nota câtă vreme lucrurile au fost discutate la vedere, câtă vreme s-a votat o ordine de zi, câtă vreme în mod absolut firesc preşedintele a propus o rezoluţie şi mai ales câtă vreme a luat act de faptul că opţiunile erau probabil împărţite".

Fostul preşedinte al PNL a mai fost întrebat dacă un vot ar fi scindat partidul. "Indiferent că avea azi loc un vot, indiferent că va avea loc la Delegaţia Permanentă, acesta nu va scinda partidul. N-am nicio îndoială că odată desemnat candidatul partidul îl va urma în întregime", a mai spus Antonescu.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă