14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechALEGERI PARȚIALE. USR reclamă blatul PSD-PNL pentru Primăria Târgu-Jiu. DECLARAȚIE EXCLUSIVĂ

ALEGERI PARȚIALE. USR reclamă blatul PSD-PNL pentru Primăria Târgu-Jiu. DECLARAȚIE EXCLUSIVĂ

Radu Miruță, candidatul USR la Primăria Târgu-Jiu în alegerile parțiale de duminică, a acuzat, într-o declarație în exclusivitate acordată ”României libere”, existența unei înțelegeri tacite între PSD și PNL, care sporește șansele candidatului social- democrat de a câștiga fotoliul de edil-șef al municipiului.

”La Târgu-Jiu nu există opoziție. Cea mai bună dovadă este faptul că fratele candidatului PNL la Primărie este inspector-șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) cu sprijinul PSD. În aceste condiții, cum putem vorbi de alegeri corecte?”, s-a întrebat retoric Radu Miruță (foto: ”Pandurul”). Candidatul USR a precizat că liderul PNL Ludovic Orban a fost la lansarea candidatului liberal la Primărie, dar a evitat să comentateze această situație controversată. 



El a adăugat că, după fiecare ședință a Consiliului Local Târgu- Jiu, liderii social-democrați și liberali ”iau masa împreună”, ”opoziția nu are proiecte”, iar ”presa este aservită”. 

În aceste condiții, Miruță a precizat că o colaborare între PNL și USR pentru desemnarea unui candidat comun a fost imposibilă, deși ”liberalii au mimat că vor acest lucru”. ”PNL nu a dorit cu adevărat să colaboreze cu noi. În Târgu-Jiu, liderii locali declarau că au discutat la București despre nevoia unui parteneriat, dar, când am întrebat conducerea centrală a USR, nu am primit nicio confirmare că s-a întâmplat asta. Liberalii au mințit pur și simplu”, a spus Miruță.

Cine candidează în urbea lui Brâncuși

PSD l-a aruncat în lupta pentru Primăria Târgu-Jiu pe actualul edil- șef, Aurel Popescu, care ocupă intrimar această funcție. ALDE are candidat propriu, pe Eduard Lădaru, după ce negocierile cu PSD pentru desemnarea unui pretendent comun la funcția de primar au eșuat. De altfel, relația dintre cele două partide a fost pe alocuri una tensionată. 

Liberalii merg pe mâna fostului deputat PDL Marcel Romanescu, iar USR l-a desemnat candidat pe Radu Miruță. 

În vârstă de 32 de ani, Miruță a absolvit în 2009 Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice București, unde, în 2013, și-a dat și doctoratul în ”Telecomunicații”. Rezultatele cercetării sale doctorale sunt testate în prezent în industria telecom din Franța. În prezent este consultant în rețele IP pentru sucursala din Belgia a unui gigant mondial din domeniul telecomunicațiilor.

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă