5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportTudorel Toader, discuţii la Bruxelles cu Frans Timmermans şi Corina Creţu despre...

Tudorel Toader, discuţii la Bruxelles cu Frans Timmermans şi Corina Creţu despre îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare

Ministerul Justiției a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că ministrul Justiției, Tutorel Toader a discutat, marți, la Bruxelles, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu despre posibilităţile de concretizare a asistenţei financiare a Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare.

Tudorel Toader a participat, marţi, la Consiliul JAI de la Bruxelles, unde a semnat scrisoarea prin care România, împreună cu alte 12 state membre au declanşat procedura de instituire a cooperării consolidate.

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit, tot marţi, cu prim-vicepreştedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la întrevedere participând şi secretarul general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), Paraskevi Michou.

"În cadrul întâlnirii, au fost abordate aspecte relevante pentru evoluţia dosarului MCV, ministrul român realizând o expunere a priorităţilor mandatului, în vederea aducerii la îndeplinire a agendei tehnice monitorizate în cadrul mecanismului", spun reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

Ei precizează că un alt aspect abordat a fost cel referitor la îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciarele româneşti, ministrul Justiţiei subliniind necesitatea unor soluţii complementare, aplicate în proporţia adecvată, atât pe palierul legislativ, cât şi pe cel al infrastructurii.

"Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans a reiterat disponibilitatea Comisiei Europene de a oferi sprijin financiar pentru reabilitarea spaţiilor de detenţie. Continuarea dialogului dintre cei doi demnitari se va concretiza în cadrul vizitei pe care prim-vicepreşedintele Frans Timmermans o va efectua în România în 20 aprilie 2017", mai arată Ministerul Justiţiei (MJ).

Tudorel Toader a discutat la Bruxelles şi cu comisarul european pentru politică regională,  Corina Creţu, despre  posibilităţile de concretizare a asistenţei financiare a Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă