10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportȘtiripesurse.ro: La moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, în urne ar fi...

Știripesurse.ro: La moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, în urne ar fi fost mai multe bile decât numărul parlamentarilor care au votat

Numărul parlamentarilor care și-au exprimat votul privind moțiunea de cezură care a vizat Guvernul Grindeanu ar fi fost mai mic decât cel al voturilor totate care au fost consemnate, potrivit Știripesurse.ro.

Potrivit jurnaliștilor publicației, doar 249 de deputați și senatori ar fi introdus bile în urnă. Pe de altă parte, cifra totală anunțată după moțiunea de cenzură de joi a fost de 251 de parlamentari, cu opt mai mult decât numărul de voturi de care coaliția de guvernare PSD-ALDE avea nevoie, pentru a da jos Guvernul Grindeanu.

 Sursa citată precizează că înregistrările au fost urmărite de trei ori. Pe de altă parte, oficialii contactați au negat informațiile, pe care le-au calificat drept „o dezinformare”.


Citește și:  Teatrul absurdului, la București. Cum explică presa internațională că premierul sprijinit de PSD a fost dat jos prin moțiune de cenzură, inițiată de propriul partid

Teatrul absurdului, la București. Cum explică presia internațională că premierul sprijinit de PSD a fost dat jos prin moțiune de cezură inițiată de propriul partid.


 Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat „pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă".

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.



În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.



 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă