9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportRăzboiul mogulilor. Se prefigurează lupta PSD-PNL?

Războiul mogulilor. Se prefigurează lupta PSD-PNL?

Doi parlamentari şi moguli media se acuză că au legături cu fostele sau noile structuri de informaţii ale României. În spatele lor se află două televiziuni cu simpatii politice tot mai clar conturate, ale unor partide din cadrul aceeaşi construcţii politice: USL.

Tonul conflictului a fost dat de către senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu, sâmbătă, când într-o emisiune de televiziune l-a acuzat pe deputatul PSD Sebastian Ghiţă că “este ofiţer acoperit”. “Ii amintesc domnului Ponta ca Sebastian Ghiţă nu vine din neant, el nu a fost paraşutat aşa pur şi simplu în lumea media şi a devenit mare patron de trust media venind din neant. Domnia sa vine direct din generalul Zamfir din Serviciul Român de Informaţii. Iar toate afacerile pe care domnul Ghiţă le-a făcut şi din care şi-a construit un imperiu financiar şi, iată, un mic imperiu media acum, vin din afaceri făcute cu statul, prin intermediul SRI. Deci această relaţie trebuie demantelata. Imi asum toate aceste lucruri şi toate aceste lucruri trebuie demantelate”, a spus Roşca Stănescu la postul Antena 3. 

 Cine vrea răul liberalilor?

 Asocierea lui Ghiţă cu premierul nu este una întâmplătoare. De altfel, Stănescu  i-a cerut lui Victor Ponta să reacţioneze atunci când televiziunea lui Ghiţă (România TV)  încearcă “să lovească la vârful PNL”. Pe undeva, declaraţiile lui Stănescu au acoperire. RTV a spus recent că ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi acuzată de corupţie într-un dosar al DNA, fapt care până acum nu s-a confirmat. Tot România Tv a uitat să mai verifice o ştire a preluată de pe un site potrivit căreia în dosarul dispărutului Codruţ Marta procurorii îl au în vizor si pe preşedintele PNL, Crin Antonescu. Informaţia s-a dovedit a fi o farsă, dar televiziunea nu a dat nici o explicaţie despre motivele pentru care a preluat-o. 

Sebastian Ghiţă nu a rămas dator şi a ripostat spunând că Stănescu „vorbeşte doar pentru a-şi acoperi faptele penale mai vechi”. Sebastian Ghiţă a arătat că atacul senatorului liberal la adresa serviciilor s-a petrecut în aceeaşi săptămână în care „trustul lui Voiculescu ataca şi el serviciile de informaţii ale României” şi în aceeaşi perioadă în care „fostul ofiţer al securităţii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, ataca în emisiuni plătite eforturile României în domeniul exploatării gazelor de şist şi acuza SRI şi SIE”.

Cine sunt combatanţii

 Să recapitulăm un pic modul în care se conturează două tabere conflictuale care, însă, fac parte din acelaşi guvern. Liberalul Roşca Stănescu îi pune în aceeşi oală pe psd-iştii Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta. Pe primul îl acuză direct că e ofiţer acoperit, pe al doilea că admite ticăloşiile exprimate de România TV la adresa liderului PNL, Crin Antonescu. La rândul său, PSD-istul Ghiţă îl acuză pe practici securiste pe senatorul liberal Roşca Stănescu şi îl acuză pe preşedintele fondator al PC (cloeg de alianţă cu PNL), Dan Voiculescu că atacă SRI. De altfel, Voiculescu într-o postare care s-a vrut împăciutoare a cerut “să nu se demoleze  ţara” doar pentru “a respecta regula de aur a propagandei si tabloidului TV în breaking news, minim o burtieră cu Voiculescu”.  E clar că Voiculescu s-a referit la televiziunea păstorită de Ghiţă şi a admis că există o dispută politică clară. Desigur, care “nu trebuie să demoleze ţara”.

Ce spune SRI

După ce numele SRI a fost menţionat în disputa dintre cei doi parlamentari,  directorul instituţiei George Maior a precizat că nu vrea să comenteze declaraţii legate de activităţile trusturilor de presă şi nici referirile la existenţa unor ofiţeri acoperiţi în Parlament (cazul Sebastian Ghiţă) “Eu nu comentez declaraţiile unor politicieni care au vizat SRI în relaţiile sale cu membrii ai Parlamentului. Am spus că nu există nicio incompatibilitate din acest punct de vedere. Acest lucru ţine de esenţa criteriilor stricte de legalitate sub care ne desfăşurăm activitatea”.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă