18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis la Parlament: "Puterile statului nu sunt în competiție una cu...

Klaus Iohannis la Parlament: “Puterile statului nu sunt în competiție una cu alta”

UPDATE 16,20: Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în fața Parlamentului României, că "puterile statului nu sunt în competiție una cu alta", indicând, concret, puterea legislativă și puterea judecătorească.

"Societatea românească trebuie să meargă mai departe în ansamblul său", a spus șeful statului.

Printre provocările anului 2016 se numără criza migrației și combaterea amenințărilor teroriste, consideră Klaus Iohannis. Pe de altă parte, el a salutat intenția SUA de a crește bugetul pentru reasigurare strategică, în estul Europei, în anul 2017.

În privința relațiilor României cu UE, Iohannis a precizat că este interesul României să rămână membru "într-o Europă integrată".

UPDATE 15.58: Președintele Klaus Iohannis a ajuns, luni, la Parlament, unde a fost întâmpinat de președinții celor două camere.

—-

Președintele Klaus Iohannis va merge luni în plenul Parlamentului, unde va adresa un mesaj care vizează politica internă, începând cu ora 16.00.

Șeful statului a trimis, marțea trecută, o scrisoare adresată şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care solicita să adreseze un mesaj Parlamentului, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale. Solicitarea a fost aprobată de Legislativ.

Potrivit șefului Senatului, temele care vor fi abordate sunt de politică internă, "cele menţionate în scrisoarea preşedintelui". 

Este primul mesaj care va fi adresat de preşedintele Klaus Iohannis anul acesta. 

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă