Klaus Iohannis la Parlament: "Puterile statului nu sunt în competiție una cu alta"

de Mihai Diac, Roxana Petre , 22 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:52, 22 februarie 2016
Klaus Iohannis în Parlament

UPDATE 16,20: Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în fața Parlamentului României, că "puterile statului nu sunt în competiție una cu alta", indicând, concret, puterea legislativă și puterea judecătorească.

"Societatea românească trebuie să meargă mai departe în ansamblul său", a spus șeful statului.

Printre provocările anului 2016 se numără criza migrației și combaterea amenințărilor teroriste, consideră Klaus Iohannis. Pe de altă parte, el a salutat intenția SUA de a crește bugetul pentru reasigurare strategică, în estul Europei, în anul 2017.

În privința relațiilor României cu UE, Iohannis a precizat că este interesul României să rămână membru "într-o Europă integrată".

UPDATE 15.58: Președintele Klaus Iohannis a ajuns, luni, la Parlament, unde a fost întâmpinat de președinții celor două camere.

----

Președintele Klaus Iohannis va merge luni în plenul Parlamentului, unde va adresa un mesaj care vizează politica internă, începând cu ora 16.00.

Șeful statului a trimis, marțea trecută, o scrisoare adresată şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care solicita să adreseze un mesaj Parlamentului, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale. Solicitarea a fost aprobată de Legislativ.

Potrivit șefului Senatului, temele care vor fi abordate sunt de politică internă, "cele menţionate în scrisoarea preşedintelui". 

Este primul mesaj care va fi adresat de preşedintele Klaus Iohannis anul acesta. 

Comentarii

 • Dan Samarescu

  22 februarie 2016 21:41

  Deci...asa este..puterile in stat trebuie sa colaboreze pentru binele tarii.Ele nu sunte "in competitie"...Democratia presupune dezbatere in contradictoriu,pentru gasire solutiei corespunzatoare.Un motiv in plus pentru libertatea presei.Lupta se duce cu coruptia.

  raspunde comentariului
 • Macel total

  22 februarie 2016 18:00

  Nu e competitie domnule, e razboi in toata regula.

  raspunde comentariului
 • Predati-va hotilor!

  22 februarie 2016 9:03

  Se duce la prietenii lui care au ruinat tara si au imuntitate la puscarie. Penaliii astia trebuie mutati in Colectiv iar Casa Poporului - Casa Viitorului - dedicata exclusiv activitatilor artistice, culturale si formare a tineretului.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design