17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPredoiu: Ponta şi Dragnea se tem de baronii locali

Predoiu: Ponta şi Dragnea se tem de baronii locali

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a susţinut că descentralizarea este, de fapt, o dezorganizare a administraţiei şi că Victor Ponta şi Liviu Dragnea se tem de baronii locali.

“Uitaţi ce se întâmplă cu această descentralizare, este o dezorganizare aproape programată a administraţiei, este o lovitură care se dă intereselor locale şi o dezorganizare la nivel central. Pe drum de la Tulcea la Constanţa citeam în ziar cum îşi transferă acum maşinile de la o instituţie la alta să nu le ia autoritatea locală. Asta au înţeles ei din descentralizare, cum să mai mişmăşească cinci autovehicule pentru că numai asta au în cap, avantaje, avantaje şi avantaje”, a declarat Cătălin Predoiu, joi seară, la Constanţa.

Citeşte şi: Dilema USL: doar buget sau doar descentralizare?

Predoiu a precizat că Victor Ponta nu înţelege nimic din descentralizarea făcută de Liviu Dragnea şi că amândoi se tem de forţa baronilor locali, potrivit Mediafax.

“Unde este statul naţional unitar român ? Păi stă nu numai în cântecele cu «Treceţi, batalioane române, Carpaţii», să ştiţi, statul naţional unitar român stă într-o administraţie eficientă şi nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cu o dezorganizează domnul Dragnea numai pentru că domnul Ponta nu înţelege nimic din ce face domnul Dragnea. Sau, dacă înţelege, îi este frică de domnul Dragnea pentru că domnul Dragnea are la buzunar baronii. Şi lui domnul Dragnea îi e frică de baroni pentru că dacă vor baronii fac aşa şi l-au dat jos din scaun şi mai dă un telefon domnul Mazăre la Bucureşti şi se mai schimbă nu ştiu câte poziţii în Guvernul României. Asta nu este ţară, este banana republic şi noi nu vrem să trăim într-o ţară bananieră, într-o ţară feudalizată”, a spus Predoiu.

Citeşte şi: Proiectul privind descentralizarea, adoptat de Parlament

El i-a acuzat pe actualii guvernanţi că distrug economia, administraţia şi că oferă în loc spectacole televizate şi carnavaluri.

“O să facem la carnavaluri până o să mâncăm din carele alea alegorice, că altceva nu vom avea ce mânca”, a afirmat Predoiu.

El şi-a prezentat, joi seară, la Casa de Cultură din Constanţa, proiectul în cadrul campaniei de desemnare a candidatului PDL la Preşedinţie.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă