Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit cu omologul său macedonean, la Cincu. Au fost analizate stadiul relațiilor militare între România și Macedonia

de Roxana Petre , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 20:55, 15 iulie 2017
Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit cu omologul său macedonean, la Cincu. Au fost analizate stadiul relațiilor militare între România și Macedonia

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit, sâmbătă, la Cinciu, cu ministrul Apărării din Macedonia, care s-a aflat în vizită în România pentru a participa la Ziua Distinșilor Vizitatori din cadrul exercițiului Saber Guardian 2017.

Pe parcursul întrevederii, au fost analizate stadiul relațiilor militare între România și Macedonia, precum și posibilitățile de intensificare a cooperării în plan bilateral și în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace (PfP) al NATO, precizează MApN, într-un comunicat de presă.

Astfel, ministrul Țuțuianu a subliniat că întâlnirea reprezintă un pas important în cadrul relansării dialogului politico-militar la nivel înalt și a remarcat importanța cooperării militare practice la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate, invitând forțele armate macedonene să participe la cât mai multe exerciții multinaționale planificate de România. 

 

Totodată, Adrian Țuțuianu a adresat mulțumiri pentru susținerea acordată pe timpul președinției României a proiectului Femei Lider în Domeniul Securității și Apărării, dezvoltat în cadrul Procesului reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est, în special pentru participarea la Conferința pe problematica de gen organizată la București, în perioada 12 — 16 iunie, se arată în comunicat.

În plus, ministrul român al Apărării a menționat rolul important al Macedoniei în cadrul PfP și progresele realizate în procesul de integrare euroatlantică, apreciind punerea la dispoziția aliaților și partenerilor a unor capabilități critice de nișă în domeniile medicină militară și relații publice, a mai precizat MApN. 
Loading...

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design