17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Țuțuianu recunoaște că a făcut o gafă pentru că președintele Iohannis...

Ministrul Țuțuianu recunoaște că a făcut o gafă pentru că președintele Iohannis nu a fost invitat la Ziua Aviației: Voi lua măsuri

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a afirmat, miercuri, că neinvitarea președintelui Klaus Iohannis la manifestările privind Ziua Aviației a fost „o gafă'' pe care și-o asumă, motiv pentru care a declanșat o anchetă internă, potrivit Agerpres.

„Mi-am propus să construiesc o relație instituțională constructivă cu președintele României, bazată pe respect, transparență și corectitudine. Discuțiile foarte aplicate pe care le-am purtat, atât direct, cât și în foruri reprezentat de CSAT, pe tema esențială a înzestrării Armatei, precum și prezența mea în calitate de ministru al Apărării alături de președinte la momente importante pe agenda publică a securității naționale (…) vin în susținerea parcursului relațiilor instituționale corecte pe care mi le-am propus în relația cu președintele României", a afirmat ministrul Apărării, într-o conferință de presă.

El a precizat că a fost declanșată o anchetă administrativă în cazul neinvitării președintelui Iohannis la manifestările de Ziua Aviației și că vor fi luate măsuri în consecință.



 

„Momentul generat în procesul de transmitere a invitațiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviației Române și Forțelor Aeriene a fost o gafă, o situație regretabilă cauzată de disfuncționalități de natură birocratică în derularea procedurilor de protocol. Mi-am asumat această disfuncționalitate la modul cel mai direct posibil prin transmiterea imediată a comunicatului de presă prin care am explicat circumstanțele erorii. (…) Relațiile MApN cu Președinția României sunt și vor rămâne în zona corectitudinii și respectului", a mai spus Adrian Țuțuianu.

El a dat asigurări că vor fi luate „măsuri de corecție în regim de urgență, astfel încât asemenea erori să nu mai fie posibile".

„Derulăm o activitate administrativă să vedem unde sunt derapajele, pentru că ceea ce am semnat eu cu câteva zile înainte avea în spate o listă cu toți cei care trebuie invitați, locul unu pe listă era președintele României. Ancheta administrativă internă ne va stabili cine a greșit, de ce a greșit și vă asigur că voi lua măsuri în consecință", a spus acesta.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă