15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMAE: NATO reafirmă decizia Aliaţilor de a dezvolta sistemul de apărare împotriva...

MAE: NATO reafirmă decizia Aliaţilor de a dezvolta sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a avut o convorbire telefonică cu Bogdan Aurescuîn care a reafirmat determinarea aliaţilor de a dezvolta sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice, după anunţul Federaţiei Ruse privind dislocarea de bombardiere în regiunea Mării Negre, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Aurescu a arătat că aceste măsuri sunt complet nejustificate având în vedere că Baza de la Deveselu, care va fi integrată în sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice, nu vizează Rusia şi este un mijloc de apărare exclusiv împotriva ameninţărilor din afara spaţiului euro-atlantic. Ministrul român a calificat drept adecvate reacţiile publice ale Alianţei faţă de anunţurile recente anterior menţionate.

La rândul său, menţionează MAE, "secretarul general al NATO a reafirmat determinarea Alianţei de a continua dezvoltarea sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice, precum şi de a explica obiectivele sale".

Şeful diplomaţiei române l-a mai informat pe înaltul oficial NATO cu privire la rezultatele vizitei comune a miniştrilor de externe din România, Polonia, Croaţia şi Ungaria în Muntenegru, care a avut loc, la iniţiativa ministrului român de externe, în perioada 22-23 iulie 2015.

În context, cei doi au discutat despre stadiul reformelor asumate de Muntenegru, din perspectiva admiterii acestui stat în NATO.

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă