-0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSportVIDEO. Traian Băsescu: Justiţia e liberă de presiuni. Dosarul Microsoft este un...

VIDEO. Traian Băsescu: Justiţia e liberă de presiuni. Dosarul Microsoft este un dosar românesc. Niciodată nu am primit vreo informație de la SIE despre Microsoft

Traian Băsescu:  Nu vreau să fiu un jucător în campanie. Mi-am anunțat doar sprijinul pentru candidatul PMP Elena Udrea și în rest nu mă interesează.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/c87b60b79ffa6933c4ba15003a6c6539/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Sunt ținta atacurilor tuturor. Liberalii și pesediștii invitați în emisiuni mă atacă.

Traian Băsescu:  Mă înscriu în PMP și îmi reorganizez viața de om liber.

Traian Băsescu:  DNA nu poate acționa sezonier. DNA e o instituție care nu se uită la scena politică. Ei pur și simplui merg ca buldozerul înainte.

Traian Băsescu:  La europarlamentare am avut o ieșire publică în care am spus că poate nu e momentul potrivit. Nu poți să ceri instituțiilor din justiție să își plieze anchetele în funcție de evoluția vieții politice sau de alegeri.

Traian Băsescu:  Acesta este semnul să justiția e liberă de presiuni. DNA o să își facă treaba.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/9813402d46aba0d243a8c4ecc11a21f2/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Imi dau seama că e un dosar în zona care radiografiază în continuare zona politică și este necesar, pentru că populația nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică dacă nu vede. EADS va face o nouă parte de radiografie a clasei politice.

Traian Băsescu:  Vă pot spune un singur lucru care nu are legatură cu vreun dosar EADS: Am avut dosarul Microsoft pe masă pentru avize, am avizat, dar a trebuit să mă și uit în el. Am luat în alte date – pentru că mi-am adus aminte ca erau niște firme pe care le mai văzusem și în informări pe EADS – cinci firme și patru oameni se regăsesc și în dosarul Microsoft.

Traian Băsescu:  Nouă am depistat eu la o simplă citire și atunci cu ușurință te duci cu gandul că practicile de la Microsoft s-ar fi repetat și la EADS.

Traian Băsescu:  Eu nu am date relevante pe cifra pagubei. Eu sunt convins că între Daniel Funeriu, acuzat de abuz în serviciu și doamna Andronescu – n-a existat nici o discuție. La fel sunt convins că între Nica și Sandu nu a existat vreo discuție. Atunci ce i-a unit? Nu cumva aparatul, funcționarii din aparat? Aici trebuie privit cu foarte multă atenție. Lucrurile nu sunt neapărat o legptură între oamenii din partid, nu-și predau ștafeta. Altceva îi leagă – oamenii de prin birouri. La abuzul în serviciu al lui Funeriu: nu putea să mearga ministrul să numere calculatoarele. El a primit o hârtie cu 5 semnături. Va rămâne ca procurorii să stabilească în ce constă abuzul.

Traian Băsescu:  Dosarul Microsoft este un dosar românesc. Niciodată nu am primit vreo informație de la SIE despre Microsoft.

Traian Băsescu:  Trebuie dat ceasul înapoi imediat și verificate marile restituiri. Nu spun să nu se reia procesul, dar trebuie verificate restituirile cât au fost de legale. Ar trebui un an, doi pentru a verifica restituirile. La păduri și terenuri agricole aș face asta.

Traian Băsescu:  Dosarul retrocedărilor trebuie să spun STOP JOC!

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/b9ac99c4946ff9b1f5bc73bcbb8ebe2f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Mi se par o prioritate zero restituirile de păduri și de terenuri agricole. Cred că dacă ne-am potrivi la solicitările și revendicările care sunt ar trebui să fie România de două ori ca suprafață. E mult fals în acest proces și el trebuie oprit și stabilite reguli clare.

Traian Băsescu:  Această procedura a cumpărării de drepturi litigioase e foarte utilă în economie, dar la retrocedări ar trebui să nu mai funcţioneze, pentru că au apărut rețele frauduloase. După ce se constată neregulile, trebuie promovată revizuirea deciziilor.

Traian Băsescu:  Este mult fals în acest proces și el trebuie oprit și eliminată povestea drepturilor litigioase. Uitați-va la Fondul Proprietatea: am pus 20% din Portul Constanța, din Electrică, din Transgaz – și va asigur că nu va fi îndestulător, va trebui să dăm și cămașa de pe noi. 

Traian Băsescu:  Nu aș spune că modificările la Codul Silvic se încadrează la atentat la siguranță națională atât timp cât el nu generează o prăbușire a statului, o pierdere de teritorii. Dar el e o pierdere de avuție. 

Traian Băsescu:  Te ia și râsul când vezi tipul asta de discuții. E penibil. Ce să spui mai mult? Să vedem dacă se încadrează la trafic de influența, nu știu dacă sînt îndeplinite toate elementele. NU am întâlnit așa ceva, dă-mi o lege că să te susțin în alegeri.

Traian Băsescu:  Nu-mi aduc aminte să fi negociat cu Hrebenciuc o alianță cu PSD în 2009. Primul lucru făcut a fost să-i trimit la PNL. Tăriceanu a cerut funcția de premier, nu se putea așa ceva.

Traian Băsescu:  Tăriceanu fusese vârf de lance la suspendarea din 2007. A două variantă a fost PSD. Eu m-am amăgit că cu PSD avem majoritate să schimbăm și constituia.

Traian Băsescu:  Hrebenciuc are o capacitate de negociere formidabilă, e omul care poate aranja voturile la moțiuni de cenzură, la amendamente. E omul care are cel mai bun dialog cu UDMR.

Traian Băsescu:  Așa a picat guvernul MRU. Acolo am greșit de 2 ori: am adus direct din funcția de șef SIE, plus că nu poți garanta susținerea unui premier tehnocrat. Trebuie un om de partid cu autoritate. Deci guvernul MRU a picat și datorită jocurilor interne din PDL, și jocurilor externe, și din cauza atmosferei generale.

Traian Băsescu:  Premierul minte când spune că nu a fost ofiţer acoperit. A fost ofiţer acoperit între 1997-2001. Nu voi da publicităţii documente secrete. Înnte 1997-2001, Ponta a fost și procuror, și ofițer acoperit SIE. Această afirmație o susțin în continuare. Nu-i neapărat lucru rău să fi fost ofițer SIE. Dar îl pune într-o situație dificilă dacă vrei să fii președinte. Sub HG 223 s-a ascuns un adevăr.

Traian Băsescu:  Iar ce a făcut dl Meleșcanu cu HG 223 este ingerință serviciilor în politică. HG 223 s-a extins secretul de stat și asupra rezerviștilor. Generezi ideea că serviciile sînt atît de blindate de ideea secretului de stat că nimeni nu poate ști dacă un președinte e fost ofițer SIE. 
Traian Băsescu:  Ponta poate fi șantajat de serviciu, de fostul lui ofițer de legătură. Eu nu spun că se va întîmpla, dar președintele trebuie să fie un om liber. 

Traian Băsescu:  Eu nu cred în marea acțiune ca spion al lui Victor Ponta – erau lansate zvonuri că a supravegheat-o pe Carla del Ponte – el era un copil ca experință, un țânc. El a fost utilizat la altceva. În Parchetul General uneori mai ajung și oameni de care Serviciul are nevoie să fie făcuți scăpați.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/8ff02ba52752b3d0b017636bbf049573/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  La summitul NATO au fost 20 de documente, 5 publice, 15 strict secret. Cum poți să-i spui șefului statului, care e păstrătorul celor mai intime secrete ale statului, că nu-i poți spune dacă premierul a fost ofițer acoperit? 

Traian Băsescu:  Aici s-a făcut marele joc al dezinformării publice. Dar va rog să va uitați în viață publică, sînt oameni care și-au trecut în CV că au fost ofițeri, care-i problemă? Ponta o ascunde pentru că a încălcat Constituția. 

Traian Băsescu:  Poate avea, dacă probă e făcută publică în interiorul mandatului de președinte. Dacă se va merge în instanță și se va probă. Dar trebuie să privim lucrurile în timp. Azi nu s-ar mai putea întîmpla așa ceva. În mod cert, azi nu există ofițeri acoperiți în politică și magistratură.

Traian Băsescu:  Dar atunci, în 1997, vechea mentalitate a serviciilor încă domină scenă publică. Era perioadă în care serviciile nu erau reformate. Acum, așa ceva e exclus. Serviciile știu că ar fi ani de pușcarie dacă ar face recrutări în politică ori magistratură.

Traian Băsescu:  Serviciile secrete sunt foarte puternice, au fost avangardă României în procesul de integrare. Dar orice societate își ia măsuri că serviciile să nu participe la jocul politic. 

Traian Băsescu:  Serviciile secrete sunt foarte puternice, mă repet. Sunt convins că ar putea să se implice în campania electorală, în politică, s-o facă dacă ar vrea, dar slavă Domnului nu se implică. 

Traian Băsescu:  Va rog să mă credeți că idela era că această decizie să se dea inaninte. Ideal era că ACL să analizeze foarte atent această vulnerabilitate înainte de a face candidatură, că aveau ce să aleagă.

Traian Băsescu:  Sunt lucruri în care nu ne putem bagă, sunt treburilor lor, ale ÎCCJ și ale CCR. Această lege nu este că la procesele penale. Legea vorbește exact de încetarea mandatelor, e că un topor care tăie o surcică. Ce te faci? 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/f8ac2a7d5704f5105a9c53f3ccc2df41/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Eu am o problemă uriașa cu PNL. Este partidul care m-a suspendat în 2007 împreună cu PSD, în 2012 a fost susținătorul suspendării. Știm că 2012 a dat România înapoi la credibilitate cu 10 ani.  Nu înțeleg pe foarte mulți care în 2012 erau împotrivă acțiunii PNL și a PSD de suspendare a președintelui, iar astăzi păr a-și fi uitat toate principiile.  

Traian Băsescu:  Dincolo de calculul rece, politic, este o chestiune care ține și de personalitatea mea. Eu am fost umilit de oamenii ăștia groaznic, eram președinte și am fost trimis la un garaj.  

Traian Băsescu:  O să văd cu cine votez la turul 2. Asta nu e dreaptă. Aceeași treabă la ACL și PSD în privință statului de drept. Cine-i crede? Până în februarie vorbeau la fel că Ponta. Cine să-i creadă? Eu? Îmi pare rău, am fost suspendat de ei de două ori pentru că voiau control pe justiție. Cum să mă duc să spun Susțineți-i pe ăștia, care au făcut țăndări statul de drept în 2012. 

Traian Băsescu:  Asta e dezastrul nostru, că suntem iar pe variantă răul cel mai mic. 

Traian Băsescu:  Intelectualii m-au susținut în 2004 și 2009 şi le mulțumesc. Eu nu oblig pe nimeni. Dar aș vrea că, înainte să mă judece, să fi trecut prin umilință prin care am trecut eu. 

Traian Băsescu:  Cea mai mare greşeală din 10 ani este votul uninominal.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă