7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportKlemm, despre o posibilă vizită a lui Trump în țara noastră: Nu...

Klemm, despre o posibilă vizită a lui Trump în țara noastră: Nu am fost informat de Washington că ar exista o astfel de vizită, luna aceasta

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat marți că nu a primit informații potrivit cărora președintele SUA, Donald Trump, ar avea, luna aceasta, o vizită la București, potrivit Agerpres. Ambasadorul a afirmat că este 'binevenit' oricând în țara noastră.

"Nu am fost informat de Washington că ar exista o vizită a președintelui Trump în România, luna aceasta" a declarat diplomatul și a evidențiat că președintele Statelor Unite ale Americii va participa, în mai, înclusiv la Summit-ul NATO de la Bruxelles.

'Nu știu de niciun plan al său de a veni în România în perioada aceasta. Este binevenit, desigur", a afirmat diplomatul american după ce a participat la un vernisaj la Biblioteca Națională.

În cadrul aceluiași eveniment, ambasadorul a spus că speră ca România și SUA să ajungă la un acord pentru achiziționarea de rachete Patriop, până la sfârșitul anului.

"Sperăm că până la finalul lui 2017 vom ajunge la un acord cu privire la achiziționarea Patriot", a transmis Hans Klemm.

Diplomatul american a vorbit despre cooperarea comercială româno-americană în contextul primirii de către premierul Grindeanu a reprezentanților AMRO în martie.

"Am fost recunoscător premierului Grindeanu, dar și întregului său Guvern pentru primirea caldă și generoasă pe care au făcut-o Consiliului de Afaceri Americano-Român în martie. Cred că există perspective importante pentru creșterea investițiilor companiilor americane în România, dar și pentru acorduri individuale între membrii misiunii comerciale", a afirmat el.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă