16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, noi acuzații la adresa Guvernului. Președintele a comparat Ordonanța ANCOM...

Klaus Iohannis, noi acuzații la adresa Guvernului. Președintele a comparat Ordonanța ANCOM cu OUG 13: Lipsa de transparență a fost problema

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu aleșii locali la Suceava, iar după această întrevedere, președintele a vorbit cu jurnaliștii și a acuzat Guvernul Grindeanu că Ordonanța ANCOM, dată în urmă cu o săptămână, se aseamănă foarte mult cu Ordonanța 13, din cauza lipse transparenței și acesteia.

"Problemele țin de guvernare, dar asta nu înseamnă că nu tine și de președinte. Nu, atunci când sunt probleme, și eu pot discuta și pot trimite mai departe, în Parlament, discuțiile", a precizat Iohannis.

În legătură cu anchetarea alegerilor din 2009 de către Parlament, președintele a spus că acest lucru este un lucru normal, dar că acest lucru ar trebui lăsat în urmă, deoarece sunt lucruri mult mai importante de analizat, precum achizițiile pentru apărare.

"Parlamentul are libertatea să facă comisii de anchetă. Nu am nimic împotrivă și nu vreau să mă implic în acest lucru. Sper să nu uite că țara are destule probleme. Marile achiziții pentru apărare stau de ceva timp în așteptare și se discută despre alegerile din 2009. Nu faptul că se discută aceste chestiuni, mă îngrijorează. Cred că la un moment dat, trebuie să vedem ce fel de stat vrem.

Ceea ce mă îngrijorează este speța ANCOM care seaman cu speța Ordonanței 13. Nu legalitatea a fost problema, cu această ordonanță ANCOM, ci lipsa de transparență a acesteia… Nu a fost nevoie de nicio ordonanță ANCOM. Puteau să apeleze la mine, dura 5 minute. Ei au vrut să-mi arate că ei sunt la putere", a transmis președintele.

Șeful statului a spus că Guvernul a trebui să ia decizii în favoarea românilor, pentru un trai mai bun. 

"Guvernul are o putere foarte mare în țara noastră, dar ar trebui să ia decizii pentru apărarea României. Trebuie să ia decizii pentru un trai mai bun. Românii au așteptări, vor decizii care le sunt bune. Guvernați, dar nu oricum, ci bine pentru România și pentru români. Sunt conștient de faptul că Parlamentul legiferează. Dacă PSD-ul vrea să schimbe toate legile pentru a arăta că este la putere, nu este o soluție", a mai spus Șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că nu vrea să discute despre propunerile CSM în legătură cu numirea șefilor de servicii în țara noastră.

Iohannis a avut o întrevedere cu aleșii locali din zona Suceava – Botoșani și a vorbit cu aceștia despre proiectele locale. Potrivit unui comunicat de presă al președinției, scopul întâlnirii a fost stimularea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și sprijinirea producătorilor din zona Suceava – Botoșani.

În cadrul întâlnirii, președintele Klaus Iohannis a pledat pentru descentralizare, dar a atras atenția că, pentru realizarea acesteia, nu trebuie implicat „un partid”, „un om” sau „un guvern”, ci întreaga administrație, iar descentralizarea nu trebuie făcută „împotriva cuiva”, dar „nici pentru cineva”. Șeful statului participă, miercuri, la o dezbatere cu peste 300 de aleși locali din regiunea de dezvoltare Nord-Est.

„Guvernanții să se folosească cu înțelepciune de învățămintele trecului și să nu introducă o discriminare între autoritățile publice locale. (…) Politica celui mai puternic, pur și simplu, nu mai merge”, a declarat președintele în fața sutelor de aleși locali.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă