18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportÎnfiinţarea comisiei de anchetă privind Fondul de rezervă al Guvernului, respinsă

Înfiinţarea comisiei de anchetă privind Fondul de rezervă al Guvernului, respinsă

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, înfiinţarea comisiei parlamentară de anchetă propusă de PNL privind utilizarea Fondului de rezervă al Guvernului în 2013 şi 2014, liderul liberalilor, Ludovic Orban, întrucât acest vot arată că deputaţii de la putere vor să-i “salveze scaunul” lui Ponta, transmite Mediafax.

Deputaţii au respins constituirea comisiei cu 180 voturi pentru, 95 împotrivă şi 7 abţineri.

“Acest vot arată că nu vă pasă cum sunt cheltuiţi banii publici, ci vă pasă să-i salvaţi scaunul lui Victor Ponta şi a lui Liviu Dragnea”, a afirmat Orban, după vot.

La începutul şedinţei de plen, Orban le-a spus parlamentarilor că, dacă nu vor vota înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind utilizarea Fondului de rezervă al guvernului în 2013 şi 2014, vor deveni “complici sau tăinuitori la abuzuri”.

PNL a propus înfiinţarea acestei comisii de anchetă, după raportul Curţii de Conturi privind modul în care au fost cheltuiţi banii din Fondul de rezervă al Guvernului.

Astfel, Curtea de Conturi a anunţat că Guvernul a continuat, în 2013, practica anilor precedenţi de a aloca sume importante din Fondul de rezervă bugetară fără criterii clare şi transparente, acest fond reprezentând, de fapt, o modalitate de a suplimenta fără control parlamentar bugetele unor instituţii.

Premierul Victor Ponta afirma însă că Guvernul său a avut cel mai mic Fond de rezervă faţă de guvernele anterioare, cel condus de Emil Boc şi, respectiv, de Tăriceanu, iar faptul că PNL vrea să ancheteze perioada 2013, când liberalii erau la guvernare, este “ca în Caragiale”.

Cele mai citite

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...

OMS avertizează. Doar trei zile vor mai putea funcționa serviciile de sănătate din sudul Fâșiei Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai există combustibil suficient pentru a asigura funcționarea serviciilor de sănătate din sudul Fâșiei Gaza doar pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă