12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGALERIE FOTO: Cum vor arăta EBA, Elena Udrea şi Roberta Anastase peste...

GALERIE FOTO: Cum vor arăta EBA, Elena Udrea şi Roberta Anastase peste 20 de ani

V-aţi imaginat vreodată cum vor arăta Elena Udrea, Crin Antonescu sau Roberta Anastase peste 20 de ani? Pentru oamenii cu simţul umorului, posibilitatea de a afla răspunsul la această întrebare este la îndemână.

 

Cele mai de jos locuri în topul încrederii populaţiei sunt ocupate de clasa politică. Elitele care ne-au condus în ultimii 20 de ani nu ne-au oferit prea mari satisfacţii. Însă speranţa moare ultima, aşa că am aruncat o privire în viitor, încercând să aflăm cum va arăta clasa politică peste 20 de ani de acum înainte. În 2032, mulţi din “maturii politicii” de astăzi vor fi părăsit scena vieţii, iar supravieţuitorii se vor hrăni cu amintirile anilor de glorie, când au ocupat fotolii importante în stat şi au avut parte de multiple forme de împlinire. Câţiva dintre seniori, puţini la număr, se vor lupta cu amintiri neplăcute, încercând să-şi şteargă din memorie momente nefaste precum scurtele perioade de detenţie pentru acte de corupţie. O altă parte din pensionarii politicii, vor trăi primii lor ani adevăraţi de linişte, ştiind că în sfârşit faptele li s-au prescris.

Dar să-i lăsăm pe cei bătrâni cu ale lor si să ne imaginăm cum vor arăta câţiva din cei mai promiţători politicienii români ai momentului, peste 20 de ani. Pentru că politica nu e decât o părticică din marele spectacol al vieţii, am îmbătrânit şi figurile unor actori din presă, dive din show-biz sau oameni de afaceri.

Feţele actuale ale principalilor lideri politici ai României au fost îmbătrânite cu ajutorul unui soft ce foloseşte o serie de algoritmi biometrici. Acest program este capabil să recunoască trăsăturile faciale dintr-o fotografie şi să le transforme, suprapunând peste chipul din poză anumite tipare de îmbătrânire, prin care sunt adăugate riduri, iar ochii, fruntea, nasul şi colţurile gurii suferă uşoare modificări. Fiind un soft comercial ieftin (20 de dolari), rezultatul nu reprezintă neapărat „previziunea perfectă”, ci doar o încercare amuzantă de a ne imagina feţele acestora peste 20 de ani. Software-ul folosit de noi se numeşte „profecy master” şi a fost creat de compania americană Luxand, specializată în tehnologii de identificare biometrică şi inteligenţă artificială. Printre clienţii companiei se numără casa de producţie Universal, Departamentul Apărării al SUA, Samsung etc.  

 

„Tendinţa generală a politicienilor e să apeleze tot mai des la chirurgia estetică”

 După ce am reuşit să simulăm cum vor arăta politicienii peste 20 de ani, am vrut să vedem dacă îmbătrânirea le va afecta cariera. Pentru acest lucru am apelat la ajutorul psihologului Bogdan Lucaciu şi al doctorului estetician Andrei Carantino.

Ridul şi votul

Psihologul Bogdan Lucaciu consideră că la politicieni imaginea e totul: „Politicianul nu e filosoful din el, filozofia lui politică, ci e imaginea în faţa publicului. Gândiţi-vă că la orice alegeri, ca în filmele americane, nodul la cravată, culoarea costumului, toate astea contează mai mult decât conţinutul mesajului politicianului. Noi nu cunoaştem de fapt politicienii. Noi suntem doar votanţi ai unor imagini”.

Din prisma trecerii timpului peste politicieni, Bogdan Lucaciu îi împarte în două categorii: cei cărora ridurile le vor aduce extra-voturi şi cei care vor avea de pierdut din cauza asta.

Din prima categorie fac parte mulţi dintre bărbaţii politicieni, despre care psihologul spune că seamănă un pic cu vinurile vechi, trecerea anilor peste ei făcându-i să capete o aură de nobleţe (n.r. – nu neapărat cu corespondent în realitate): „Bărbaţii sunt avantajaţi. Ei sunt imaginea standard a conducătorului, a înţeleptului, a politicianului. Sunt arhetipuri. Există şi excepţii,cum e Crin Antonescu, care îmbătrânesc mai puţin vizibil. La Antonescu se vede mai mult politicianismul pe el, dar aşa, pe dinafară, dar în ultimii 20 de ani a îmbătrânit mai puţin decât alţii”.

Dă click aici să vezi: “Cum vor arăta Boureanu, Videanu, Guşă şi Mazăre peste 20 de ani”(GALERIE FOTO)

Dă click aici să vezi:  “Cum o să arate proaspătul prim-ministru al României peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Opusul lui Crin Antonescu e Dan Diaconescu, a cărui figură e într-un proces de îmbătrânire accelerată: „El e ceea ce se numeşte progerie. Are faţă de copil bătrân. Micile riduri şi părul lui alb îl avantajează, că altfel, pe un copil nu-l votează nimeni. Îi dau un aer de seriozitate, între ghilimele desigur”.

Dă click aici să vezi:   “Cum vor arăta preşedinţii partidelor politice şi preşedintele României peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Însă ridurile de peste 20 de ani nu le vor aduce extra-voturi doar bărbaţilor: „EBA ar putea să aibă o alură de politician versat şi credibil. Pe faţa ei ridurile dau bine, pentru că creează sentimentul de seriozitate, de senioritate”.

Dă click aici să vezi:  “Cum o să arate EBA peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Despre preşedinta în funcţie a Camerei Deputaţilor, psihologul are cuvinte de încurajare: “Roberta Anastase, deşi  e o fostă miss, nu va pierde foarte mult din apariţia ridurilor. Ea a avut calităţile de persoană suficient de dezvoltate ca să fie ceea se numeşte politician. Adică încasează replicile adversarilor fără să-l doară. Nu cred că o Roberta îmbătrânită va scădea în ochii alegătorului din cauza aspectului fizic. Depinde însă de ce gafe face în continuare. Un politician pică la un moment dat şi datorită unui simplu gest sau vorbă”.

Dă click aici să vezi:  “Cum o să arate Roberta Anastase peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Elena Udrea riscă să piardă voturi o dată cu înaintarea în vârstă, în opinia psihologului: „Ea e poate personajul cu cele mai politice declaraţii, faptele sale sunt pur politice, dar toată lumea se uită la fundul ei, pardon. Bărbaţii spun că ea nu poate să fie acolo unde a ajuns. De ce? Că prea e băgăreaţă, ca femeie frumoasă sexy? Ea s-a ţinut aşa şi asta fost greşeala ei, de altfel, în ascensiunea politică. Peste 20 de ani, totul depinde de cum va evolua. Ea poate să fie un politician valabil, dar îi trebuie nişte riduri şi o fustă lungă. Dar e o poveste cu tâlc aici. Ea a pornit ca diva sexy şi când o să îmbătrânească s-ar putea ca ridurile de fapt s-o dezavantajeze, fiindcă oamenii o să constate că din ce-a fost cândva nici aia nu mai e. Udrea a fost prea expusă într-un fel, asociindu-se cu imaginea de persoană atrăgătoare. Pentru că memoria colectivă se uită mai ales la lucruri din astea superficiale, cum ar fi femeia sexy sau bărbatul aventurier”.

Dă click aici să vezi: “Cum o să arate Elena Udrea peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Psihologul a făcut şi o incursiune în sufletului politicienilor de cursă lungă: „Cine va rămâne în politică 20 de ani, e greu să îmbătrânească sufleteşte, pentru că ei sunt bătrâni de la început. Se pietrifică oricum pe dinăuntru. Scandaluri, provocări şi încercări majore precum criza economică, astea nu-i ating pe politicieni. Cum se zice, valurile nu-l ating pe căpitan, că acela e sus pe dunetă”.

Bogdan Lucaciu dă şi exemplul unui personaj pe care chipul nici nu îl va avantaja, dar nici nu-l va dezavantaja în ochii electoratului, indiferent de câte riduri va avea peste 20 de ani: “Eu cred că Lavinia Şandru nu va fi foarte mare în politică, pentru că deşi vorbeşte mult, n-are drojdie. Degeaba a fost vicepreşedintă de partid minuscul. Şi eu pot fi preşedinte la scara mea de bloc”.

Dă click aici să vezi:   “Cum o să arate Lavinia Şandru peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Estetica politică

Doctorul Andrei Carantino, medic estetician, crede că pe viitor clinicile de profil vor face cunoştinţă tot mai des cu clientela politică: „Da, au apelat la noi şi persoane din politică, dar nu vă pot da nume, din motive de confidenţialitate. Tendinţa generală şi cred că se poate aplica şi la politicieni, e să se apeleze tot mai mult la chirurgia estetică pe viitor. Dar vor fi şi feţe politice care vor rămâne neatinse. Nu toate vor apela la bisturiu”. 

Dă click aici să vezi:  “Cum o să arate Daciana Sârbu peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click aici să vezi:   “Cum vor arăta Oana Mizil, Anca Boagiu, Monica Macovei şi Lia Olguţa Vasilescu peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click aici să vezi: “Cum o să arate Raluca Turcan peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dr Carantino dă însă motive de speranţă politicienilor ale căror chipuri au ieşit şifonate din softul de îmbătrânire: “Programele de îmbătrânire pe calculator sunt doar o poveste. E greu şi acum, se mai practică programe de calculator, când vine un client la anumite clinici, care îi fac o simulare şi-i prezintă cum arată sânii acum şi cum or să arate după ce ai făcut implanturi mamare. Asta e doar pentru impresie artistică”.

 

MAI JOS GĂSEŞTI ÎNTREAGA SERIE DE GALERII FOTO CU STARURILE POLITICE ALE MOMENTULUI – CUM VOR ARĂTA PESTE DOUĂ DECENII – SIMULARE PE CALCULATOR


Dă click ca să vezi: “Cum o să arate Elena Udrea peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi: “Cum o să arate Raluca Turcan peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:  “Cum o să arate EBA peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:   “Cum o să arate Lavinia Şandru peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:  “Cum o să arate Daciana Sârbu peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:  “Cum o să arate Roberta Anastase peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:   “Cum vor arăta Oana Mizil, Anca Boagiu, Monica Macovei şi Lia Olguţa Vasilescu peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:   “Cum vor arăta preşedinţii partidelor politice şi preşedintele României peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)


Dă click ca să vezi: “Cum vor arăta Boureanu, Videanu, Guşă şi Mazăre peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click casă vezi:  “Cum o să arate proaspătul prim-ministru al României peste 20 de ani” (GALERIE FOTO)

Dă click ca să vezi:  “Cum vor arăta Ţiriac jr, Andreea Marin, Mihaela Rădulescu şi Adi Mutu peste 20 de ani” (GALERIE FOTO BONUS)


 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă