15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDeputaţii vor relua votul pentru un judecător la CC, după dispute PSD-PDL

Deputaţii vor relua votul pentru un judecător la CC, după dispute PSD-PDL

Votul din plenul Camerei Deputaţilor pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională va fi reluat într-o altă şedinţă, după ce, marţi, deputaţii PSD şi PDL au avut o dispută privind valabilitatea votului în urma căruia Valer Dorneanu a obţinut 161 de voturi, iar Ştefan Minea – 123, potrivit Mediafax.

Deputaţii s-au exprimat prin vot secret pe buletine asupra celor doi candidaţi pentru postul de judecător la Curtea Constituţională: Valer Dorneanu din partea PSD şi Ştefan Minea din partea PDL.

Deputaţii PSD Florin Iordache şi Valeriu Zgonea au spus că Dorneanu a fost desemnat judecător la CC din partea Camerei, deoarece a întrunit jumătate plus unul din numărul voturilor deputaţilor prezenţi, în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), a arătat că Dorneanu trebuia să obţină minimum 168 de voturi favorabile, adică jumătate plus unul din numărul total al deputaţilor.

După dispute procedurale, Anastase a suspendat şedinţa invocând lipsa de cvorum. Ea a spus că  Dorneanu nu a întrunit numărul de voturi necesare conform legislaţiei în vigoare şi a precizat că votul pentru alegerea unui judecător la Curtea Constituţională va fi reluat într-o altă şedinţă, care va fi programată de Biroul Permanent.

Mandatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă