17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDelegatia PSD condusa de Corlatean vrea europarlamentare pe 9 decembrie

Delegatia PSD condusa de Corlatean vrea europarlamentare pe 9 decembrie

Delegatia social-democratilor care va participa, luni, la consultarile cu primul-ministru va fi condusa de secretarul general al PSD, Titus Corlatean, alaturi de care vor merge la Palatul Victoria vicepresedintele Cristian Diaconescu si secretarul executiv Valeriu Zgonea.

La finalul unei sedinte informale a conducerii PSD, Titus Corlatean a reafirmat ca PSD va pleda, in cadrul consultarilor, pentru organizarea alegerilor europarlamentare pe data de 9 decembrie.

Intrebat de ce nu merge la consultari presedintele PSD, Titus Corlatean a raspuns ca "discutiile reprezinta o chestiune a stabilirii datei pentru alegerile europarlamentare". "Nu era nevoie ca presedintele PSD sa mearga la o astfel de intalnire, mai ales ca responsabilitatile sunt la nivelul secretarului general, al vicepresedintelui Diaconescu si sefului de campanie al PSD Liviu Dragnea (n.r. – aflat in concediu)", a motivat Corlatean.

PSD a stabilit, la inceputul saptamanii trecute, sa sustina ca data pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European ziua de 9 decembrie. In opinia PSD, data vehiculata – 2 decembrie – pentru organizarea acestor alegeri nu este potrivita, pentru ca este imediat dupa Ziua Nationala a Romaniei, iar electoratul nu se va prezenta la vot.

Cat priveste motiunea de cenzura pe care Partidul Social Democrat (PSD) intentioneaza sa o depuna in luna septembrie, Corlatean a precizat ca textul acesteiai va fi definitivat intr-o saptamana-zece zile. Potrivit lui Corlatean, motiunea va fi una de ordin politic si va viza atat guvernarea Cabinetului Tariceanu I, cat si pe cea a Cabinetului Tariceanu II deoarece sunt "dezechilibre majore" care au aparut in mai multe domenii in ultimii doi ani si jumatate.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă