Dana Gîrbovan: Cine din Secretariatul General al Guvernului a intrat în arhiva SIPA? Pe cine va delega Ponta de acum încolo?

de Mihai Diac , 17 iunie 2017 - stire actualizata la ora 16:31, 17 iunie 2017
Dana Gîrbovan

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedinta UNJR, readuce în discuţie desecretizarea arhivei SIPA, întrebând noua conducere a Secretariatului General al Guvernului cine a intrat în arhivă după adoptarea HG de desecretizare şi cine o va face de acum încolo, informează Mediafax.

"Ce se întâmplă în aceste zile pe scena politică confirmă, o dată în plus, justeţea motivelor pentru care UNJR şi AMR s-au împotrivit modului în care ministrul justiţiei Tudorel Toader a iniţiat şi elaborat hotărârea de guvern, asumată de Guvernul Grindeanu, prin care arhiva SIPA va fi inventariată din nou", susţine Dana Gîrbovan, într-o postare pe Facebook, făcând referire la suspiciunile potrivit cărora Guvernul şi majoritatea parlamentară ar dori să folosească arhiva pentru şantajarea magistraţilor, născute odată cu decizia ca judecătorii şi procurorii să nu facă parte din comisia de inventariere.

Hotărârea de Guvern prevede ca noua comisie de inventariere să fie comupusă din 5 membri: doi de la Secretariatul General al Guvernului, doi de la Ministerul Justiţiei şi unul de la ANP.

"Toate aceste persoane care vor reinventaria arhiva SIPA sunt, aşadar, numite politic şi sub autoritate politică", spune Gîrbovan, adresând în acest context întrebări lui Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului.

Comentarii

 • Satul arde

  17 iunie 2017 18:54

  si presedinta UJNR incearca sa se pieptene! Acuma arhiva asta e problema cea mai urgenta??

  raspunde comentariului
 • viv

  17 iunie 2017 17:05

  Va e frica, nu-i asa ,d-na Garbovan, c-ar putea sa dea arhiva pe dinafara? Si daca da, n-aveti incredere in magistrati ca nu se vor lasa santajati? Si daca, vreunul n-a fost bun, n-ar fi mai bine sa plece? Sau vreti sa-l recuperati prion masuri educative.?

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design