6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportComisia parlamentară de control va cere date în legătură cu prezenţa lui...

Comisia parlamentară de control va cere date în legătură cu prezenţa lui Kovesi în sediile SRI în afara programului

Comisia parlamentară de control asupra activității SRI va cere informații despre prezența șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în două sedii ale SRI, în afara programului de lucru al acestor obiective, a anunțat, miercuri, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Această cerere apare după declarațiile lui Sebastian Ghiță, fost membru al Comisiei SRI, și ale lui Dumitru Dragomir, fost ofițer SRI, conform cărora Laura Codruța Kovesi ar fi intrat în sediile K2 şi T14 în anul 2014, în afara orelor de program ale acestor unități SRI.

"Am decis să solicităm Serviciului Român de Informaţii, pe toată perioada anului 2014, să vedem de câte ori doamna Laura Codruţa Kovesi s-a aflat în sediile K2 şi T14. Este vorba doar de vizitele pe care le-a făcut după ora 17, în afara programului", a precizat miercuri Claudiu Manda.

Comisia SRI va solicita şi informații despre persoanele care ar mai fi fost prezente la aceste întâlniri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă