10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCarmen Dan, ministru de Interne: De vineri până marți au depus cereri...

Carmen Dan, ministru de Interne: De vineri până marți au depus cereri de pensionare 700 de polițiști

700 de polițiști au depus cereri de pensionare, de vineri până azi, a declarat marți, la postul Antena 3, ministrul de Interne, Carmen Dan.

Drept comparație, de la începutul anului 2017, au depus cereri de pensionare 3.000 de polițiști. Cea mai mare pensie din MAI este de 22.000 de lei, a precizat ministrul Carmen Dan.

Valul de cereri de pensionare apare după ce au apărut informații privind proiectul de modificare a pensiilor speciale, inclusiv cele cuvenite polițiștilor și militarilor. Persoanele care ies la pensie după această modificare vor încasa mai puțini bani decât dacă se pensionează înainte de aprobarea acestui proiect normativ.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă