9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăPoliticăDragomir: "Serviciile vor încerca, prin intermediul mass-media, să arunce în derizoriu protestul"

Dragomir: “Serviciile vor încerca, prin intermediul mass-media, să arunce în derizoriu protestul”

UPDATE 21,15:  Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir semnealează faptul că un site autodenumit “Știri pe surse” transmite, chiar în ziua protestului de la Cotroceni, un text ce pare a fi “fake news, la comandă”.

Textul transmis, sâmbătă, de stiripesurse.ro se intitulează “Cine sunt soldații colonelului Daniel”.

“Cineva se teme. De relațiile și blaturile sale cu Coldea și cu statul paralel? Mai bine s-ar teme de FBI-ul care îl investighează azi pe Coldea pentru furtul din fonduri operative… De o serie de finanțări ale unor site-uri de știri?”, notează, pe blog, Daniel Dragomir.

——————————————-

Ne așteptam să fie o provocare, numai că noi, față de acești domni care au încercat să provoace, nu avem nici banii, nici mijloacele, nici rețeaua și nici bazele de date pe care le au online și nici sprijinul serviciilor și nici tot acest aranjament al „#rezist”, care știe să „facă și să dreagă”.

Noi ne-am hotărât să facem acest miting azi de dimineață, iar lumea a spus: “domnule, iei ies 20 zeci de mii, 50 zeci de mii, 100 de mii, iar voi veți fi foarte puțini!”.

Aici nu este vorba de număr, aici este vorba de mesaj, iar noi ieșim astăzi, drepți, și spunem: ”Nu ne este frică!”.

Credem că orice om are dreptul la o judecată dreaptă și corectă și venim astăzi să spunem în fața tuturor, că aceste abuzuri trebuie să înceteze.

În orice țară normală, gândiți-vă la Polonia sau Ungaria, până astăzi șefa DNA ar fi trebui cel puțin suspendată, sigilate birourile de la DNA Ploiești și sigilate toate actele. De ce? Pentru că, în această perioadaă, cu siguranță, și din datele pe care le avem, vor face ceea ce știu cel mai bine: vor falsifica lucruri.

De ce protestăm la Cotroceni? Pentru că eu cred că șeful statului trebuie să fie cel care îi apără pe români, cel care să le garanteze drepturile și libertățile. Ori, la ultima conferință de presă, președintele Iohannis nu m-a convins. Noi nu am venit aici să facem politică sau să strigăm împotriva cuiva.

Este președintele României. Dar mie mi se pară că, în loc să fie apărătorul românilor, domnul Iohannis este avocatul doamnei Kovesi. Ori asta mi se pare anormal și extrem de periculos pentru ceilalți români. În loc să-i apere pe cei care au trcecut prin calvarul unui dosar, președintele și Kovesi spun că ei nu discută cu penalii, dar în acești ani au stiut să-i asculte pe inculpați și penali.

Sunt zeci de milioane de euro cheltuite în ultimii ani pe ascultarea românilor. Inițiativa România3.0 este o inițiativă civică, dar care are obiective politice. Principalul nostru obiectiv politic este de a termina odată cu statul paralel, de a garanta românilor că nu-i mai ascultă nimeni, că nu-i mai hăituiește nimeni, că nu li se mai închid firmele, că nu mai sunt luați de pe stradă, în baza unei „suspiciuni rezonabile”, iar după luni întregi de arest preventiv, cum e și cazul meu, sunt achitați.

Nu pot să spun dacă vom participa la alegeri, ca partid politic, însă vom sprijini un președinte care să ne dea garanțiile necesare că românii vor fi apărați.

Abuzurile șefei DNA se referă la faptul că, în timpul conferinței de presă a prezentat date dintr-un dosar de urmărire penală, care sunt secrete, deci nu pot fi făcute publice. Kovesi a deschis „Cutia Pandorei”, pentru că orice român poate să vină să ia datele din dosar și să spună că a fost ascultat ilegal, că autoritățile judiciare au falsificat înregistrări.

Este și cazul meu, unde DNA și SRI a operat 91 de modificări în dosarul meu. Cred că vor încerca să decredibilizeze protestul nostru de la Cotroceni, vor încerca s-o și oprească. Problema este însă alta. Sunt convins că joi, ministrul Justiției, va prezenta temeinic, rațiuni clare prin care aceste abuzuri să nu mai continue. Nu știu ce gândește ministrul Justiției în ceea ce privește scandalul DNA, dar am foarte mare încredere în decizia domniei sale.

Cele mai citite

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...
Ultima oră
Pe aceeași temă