15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăDragnea: "Întâlnirea cu președintele Iohannis a fost necesară"

Dragnea: “Întâlnirea cu președintele Iohannis a fost necesară”

„Nu vreau să colaborez cu preşedintele pe tema Justiţiei, pentru că eu nu am atribuţii. Această discuţie a fost necesară pentru că eu o cer de un an de zile. Dacă Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul nu au o abordare unitară, nu există o coordonare în toate activităţile noastre pe linie externă (…) nu e bine pentru noi ca stat şi aici toată lumea este de acord, şi preşedintele, şi prim-ministrul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea susţine că, în ceea ce priveşte sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, trebuie recuperate anumite întârzieri, iar până la mijlocul lunii martie, va exista un draft pe acest proect.

”De asemenea, pe Centenar trebuie să recuperăm anumite întârzieri şi până la jumătate lunii martie să avem un draft de proiect pe acest domeniu, care să fie discutat cu toate instituţiile”, a continuat el.

Liderul social-democraţilor susţine că, în ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului European de către România în 2019, există un calendar, iar punctul său de vedere pe acesta este foarte clar, la fel ca acela al preşedintelui şi al premierului.

„Pe preluarea preşedinţiei Consiliului European este un calendar de acţiuni făcut şi aici punctul meu de vedere este foarte clar, care este şi punctul de vedere al premierului şi al preşedintelui, şi anume că aici trebuie să existe o informare permanentă între cele trei instituţii – Preşedinţie, Guvern, Parlament -, pentru că este o oportunitate foarte mare pentru noi şi pe care vreau să o folosim”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă este vorba doar despre o colaborare instituţională între el şi preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus: „Atât” .

Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă