19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăDNA, în corzi. PSD vrea s-o facă KO pe Laura Codruța Koveși

DNA, în corzi. PSD vrea s-o facă KO pe Laura Codruța Koveși

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, luni dimineata, declansarea unei anchete „urgente” in cazul „dezvaluirilor” de la Antena 3 si Romania TV. 

„Trebuie facuta o ancheta rapid, trebuie luate masuri imediat pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample in Romania. Incep sa apara tot mai multe dovezi privind existenta acestui stat paralel, aceasta mafie care a detinut puterea in mod nelegitim. Este o practica urata, nedemocratica, de politie politica ce se intampla in Romania. (…) In ceea ce priveste solicitarea, sa se inceapa urmarirea penala impotriva unui om politic, este o imixtiune nepermisa, toata lumea se intreaba daca acesta este singurul caz?”, a declarat Dragnea, in fata sediul PSD.

Premierul Viorica Dancila a declarat si ea ca „este ingrijorator” ce a vazut.

„Bineinteles ca vom avea o discutie cu ministrul Justitiei. Este ingrijorator ce am vazut”, a spus si Dancila.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a precizat, luni, că DNA trebuie refăcută din temelii, credibilitatea instituţiei fiind prăbuşită, iar lupta anticorupţie – una selectivă, el apreciind, totodată, că procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu mai poate rămâne la conducere.

 „Noi am aflat că lupta anticorupţie era una selectivă. Dacă prindeai un corupt nu-l sancţionai, încercai să-l forţezi să îţi dea un alt corupt mai interesant sau mai important. Au fost distruşi oameni, cariere, familii. Dacă ar fi fost o luptă anticorupţie, atunci ar fi fost sancţionaţi toţi corupţii descoperiţi. Am ajuns într-un moment foarte grav în care DNA ar trebui refăcută din temelii”, a spus Şerban Nicolae.

El a arătat că DNA este „profund coruptă” în momentul de faţă şi „profund afectată de o boală foarte gravă, internă”, în condiţiile în credibilitatea instituţiei s-a prăbuşit.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui să-şi dea demisia, Şerban Nicolae a răspuns: „Din punctul meu de vedere nu mai poate rămâne în fruntea acestei instituţii”.

„Cel mai bine era ca aceste lucruri să nu se întâmple. Cel mai bine era, ca dacă se întâmplau, să fie dezvăluite atunci. De regulă, pe mine spovedaniile învinşilor nu mă impresionează foarte tare. Mă ajută să încerc să previn pe viitor o asemenea procedură, asemenea mecanisme de o ticăloşie greu de imaginat”, a mai spus Nicolae.

Codrin Ştefănescu: Fac un apel către ministrul Toader: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate!

 Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a făcut, luni, un apel la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a reacţiona la „dezvăluirile” făcute de fostul deputat PSD Vlad Cosma, el arătând că „sistemul este bolnav” şi că trebuie luate măsuri urgent.

„Am emoţii despre dezvăluirile făcute ieri seară de colegul nostru, Vlad Cosma, şi în mod clar, trebuie să spunem că sistemul este foarte bolnav, vorbim de o cangrenă generalizată şi trebuie luate măsuri urgent, în momentul ăsta, penale, administrative. Aşteptam deja de dimineaţă o reacţie a procurorului general, nu a venit. Aşteptam o reacţie a ministrului de Justiţie, nu a venit. Aşteptam Corpul de control al ministrului Justiţiei să facă deja ceva în sensul ăsta. Aşa că fac un apel către ministrul Tudorel Toader: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate, lucrurile au ajuns la paroxism”, a spus Codrin Ştefănescu.

El a opinat că nu există un loc pe planetă unde să se întâmple lucruri atât de ciudate şi nefireşti.

„Am fost şocat de demonstraţia clară că lucrurile sunt stricate total aici la noi şi că trebuie făcut ceva acum, în ultima secundă. Suntem la doisprezece fără o secundă. Nu ştiu dacă trebuie revocaţi şefi, dacă trebuie deschise anchete penale, dar trebuie făcut ceva pentru că lucrurile au luat-o razna total în România. (…) Am făcut un apel în nume personal, către domnul Tudorel Toader, şi cred că sunt în asentimentul colegilor mei că trebuie să facă ceva concret. Cel puţin văd Corpul de control al ministrului, văd nişte decizii luate astăzi, fireşti”, a adăugat Ştefănescu.

El a arătat că social-democraţii nu mai pot sta cu mâinile încrucişate.

„Avem un coleg arestat, un prim-ministru căruia i s-a redeschis un dosar după opt ani de zile, pe care tot ei l-au închis, în fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noştri şi vânătoarea continuă şi nu mai putem sta cu mâinile încrucişate”, a spus Ştefănescu.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă